Една жена загина, а десетина души се водят изчезнали след

...
Една жена загина, а десетина души се водят изчезнали след
Коментари Харесай

Един загинал и десетина души в неизвестност след свлачища на италиански курортен остров

Една жена почина, а десетина души се водят изчезнали след свлачище, породено от проливни дъждове на италианския остров Иския, край крайбрежията на Неапол, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция.

Вчера сутринта вълна от тиня и парчета опустоши дребния град Казамичола Терме в северната част на острова, като затрупа най-малко една къща и отнесе коли в морето, оповестяват италианските медии и избавителните служби.

Първата жертва е жена, чието тяло е открито от спасителите, заяви на конференция префектът на Неапол Клаудио Паломба.

Някои от в началото оповестените за изчезнали лица по-късно бяха открити невредими, в това число семейство с новородено бебе, сподели префектът. До средата на следобеда обаче към момента имаше към 10 души в неопределеност, сподели Паломба.

" Опасяваме се, че има и други жертви, само че към този момент броят на жертвите е един умрял ", съобщи за Агенция Франс Прес представителят на пожарната Лука Кари.

Операциите по издирването са затруднени от продължителните дъждове и мощните ветрове, които забавят и идването на подкрепления с ферибот от континента.

Италианският министър на вътрешните работи Матео Пиантедози заяви по-рано, че няколко души са затрупани в калта, като дефинира обстановката като " доста сериозна ". Той обаче опроверга изказванията на своя сътрудник, заместител министър-председателя и министър на инфраструктурата Матео Салвини, който заяви, че броят на починалите е осем. 
Още по темата
Източник: clubz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР