Една жена се бори с превратностите на съдбата, но днес

...
Една жена се бори с превратностите на съдбата, но днес
Коментари Харесай

Нужна е помощ! Светла ремонтира, за да върне внучка си у дома СНИМКА

Една жена се бори с превратностите на ориста, само че през днешния ден ѝ е нужна и мъничко поддръжка. Светла от Лесичово  има потребност от помощ за ремонта къщата си, с цел да върне вкъщи своята 13-годишна внучка. Момичето било изведено от обществените поради неналичието на условия в жилището, настояват хора. В дома на дамата, която се грижила сама за двете си внучки, няма тоалетна и баня. Светла получила едномесечен период, с цел да ги построи, а времето изтича. Историята ѝ описват в групата на " Добро сърце - Пазарджик ".

Но случката има и своята тъжна предистория. Светла губи къщата си в Лесичово при наводняване, застигнало селото през към този момент далечната 2005 година. Нов дом се намерил - след  акция за помощ за потърпевшите. Къщата е предоставена безплатно, само че положението на новото жилище напълно не било положително - нямало и хигиеничен възел. Трябвало да бъде ремонтирана, само че това не се случило.

След време дамата била застигната от нова покруса - умряла нейната щерка. Така на ръцете на Светла било поверено развъждането на двете сирачета.

" По-голямото момиче тази година е била абитуриентка и с помощта на родственици са съумели да ѝ обезпечат нужните неща за бала, а неотдавна е почнала и работа ", пишат хората.

  " По-малката внучка на баба Светла е на 13 година и фамилията е обект на периодически инспекции от страна на обществените, поради обстановката, в която се намират. Поредния удар, който понася баба Светла, е извеждането на детето от фамилията и настаняването му в Комплекс за обществени услуги за деца в гр. Пазарджик, заради това, че не съумяват да обезпечат естествени условия за развъждане на детето ", допълват те.

Светла не губи кураж, а бързо стартира ремонт. Но тя би трябвало да го завърши до 27 юли, когато изтича даденият период. За играждането на помещението е събрано всичко належащо, само че остава и неговото обзавеждане. Нужни са душ, моноблок, бойлер и долап с мивка.

" Останалата част от къщата също е за ремонт. Така че в случай че има положителни хора, които желаят да им оказват помощ и с това, ще бъде прелестно. Ще имат потребност и от доброволци, които да оказват помощ за почистването на дворчето и къщата ", пишат в групата.

Вижте цялата история на баба Светла, споделена в групата " Добро сърце- Пазарджик "

" Здравейте другари,

Представям Ви нашият юбилеен случай 330. Жената се споделя Светла и е от с. Лесичово.

При наводнението през 2005 година, което засегна и Лесичово, Светла губи къщата си, в която живее със своето семейство. Благодарение на акция на БТВ за подкрепяне на потърпевшите от наводнението, на фамилията на Светла безплатно е предоставена друга къща в същото село, в която да се настанят,но която обаче не е в по никакъв начин положително положение. Няма даже баня и тоалетна.

Още тогава са получили заричане, че ще бъде изпратена компания, която да извърши ремонт, само че подобен не е изработен и до през днешния ден.
Мъката на баба Светла, обаче не свършва с това. Преди няколко години почива дъщерята на Светла, която оставя две сирачета.

На Светла и се постанова да стартира да се грижи за двете си внучки,колкото и да ѝ е мъчно след всичко, което е претърпяла.
По-голямото момиче тази година е била абитуриентка и с помощта на родственици са успяли да  ѝ обезпечат нужните неща за бала, а неотдавна е почнала и работа.

По-малката внучка на баба Светла е на 13 година и фамилията е обект на периодически инспекции от страна на обществените, поради обстановката в която се намират.

Поредния удар, който понася баба Светла е извеждането на детето от фамилията и настаняването му в Комплекс за обществени услуги за деца в гр. Пазарджик, заради това, че не съумяват да обезпечат естествени условия за развъждане на детето.

На баба Светла е даден едномесечен период, считано от 27.06.2023 година, в който да построи баня и тоалетна, с цел да може да ѝ бъде върнато детето.

С пари, които дамата е съумяла да задели, както и благодарение на положителни хора и по допустимо най-бързия метод баба Светла стартира отделяне на хигиеничен възел към къщата.

За играждане на помещението все още е обезпечено всичко належащо, само че опциите им не стигат, с цел да го обзаведат.
Обръщаме се към Вас с молба да им осигурим следните неща:
 - Бойлер
- Моноблок
-Шкаф с мивка
-Душ

Останалата част от къщата също е за ремонт. Така, че в случай че има положителни хора, които желаят да им оказват помощ и с това, ще бъде прелестно. Ще имат потребност и от доброволци, които да оказват помощ за почистването на дворчето и къщата.

Важно!

Необходимо е да осигурим нещата в оптимално къс период, защото даденият на баба Светла едномесечен период от обществените изтича на 27.07.2023г.

Моля, всеки, който желае и може да помогне, да написа в коментар под обявата. "

Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР