Една жена - няколко лица. Ще я видите строга и

...
Една жена - няколко лица. Ще я видите строга и
Коментари Харесай

Гергана Трендафилова - родена на Коледа и винаги оцеляваща

Една жена - няколко лица. Ще я видите строга и делова в Общинския съвет на община „ Марица “, като грижовна майка на четири деца, в кухнята с точност на ювелир прави мъфини, а след това се втурва с градинарски ножици в ръка да подкастря розите в селския двор. Това е Гергана Трендафилова, началник на Общински съвет в община „ Марица. И не всеки път животът й се е движел по тези четири коловоза. Нарича себе си " постоянно оцеляваща ". 



„ Първото знамение в живота ми е, че съм родена на 25 декември, точно на Коледа. Второто е, че съумях да преборя чудовищната диагноза рак. Третото знамение е, че две от децата ми са родени точно след заболяването “, изброява в последователен ред Гергана. Сега момченцето е на 4 години, а момиченцето - на 1 г.  А децата от първия й брак са на 16 и 20 години. У дома е много пъстро и шумно, отбелязва пътем тя, без да изпада в нормалните тиради какъв брой е мъчно, уморително и отговорно да се отглеждат толкоз деца. Просто не е подобен вид. Тя е проведена, само че не припряна, строга, само че в това време обективна, усмихната и ведра.

Гергана Трендафилова управлява Общинския съвет на проспериращата община „ Марица “ от 2011 година до в този момент. Преди това е била общински консултант, а още по-отдавна е работила като специалист в Община Пловдив, психолог в казарма, хазаин в детска градина и чиновник на „ Радостни обреди “. На последното изброено място попада посредством инцидентна публикация за работа, явява се на конкурс и го печели. Трупа скъп опит, тъй като с изключение на да бракосъчетава двойки в обичайната ритуална зала, е ходила със същата цел и в пандиза, и в ареста. „ Наред с това, че е доста прелестно да жениш хора, се научих да не се тормозя да приказвам пред хора, което за по-нататъшния ми професионален път се оказа доста потребно умеене “, регистрира тя.

„ В момента работя това, което ми харесва. Което също може да се брои за знамение в днешно време “, шеговито обобщава тя. Преди 10 години, когато трябвало да застане на председателската банка на Общинския съвет обаче, настроението й напълно не било такова. Да, притеснявах се и като всеки естествен човек през главата ми минаваха мисли от рода „ Достатъчно готова ли съм? Ще се оправя ли? “. При това, както посочила практиката, не ставало дума единствено за теоретична подготовка и познаване на нормативната уредба.



Далеч по-жестоко й се отразява диагнозата рак на гърдата, сложена когато е на 39 години. „ Влязох в болница за проучване на дребна бучка, а излязох с трибуквената диагноза. Първоначално изпаднах в ступор, през главата ми като на лента минаха децата /по това време две/, къщата, цветята, слънцето, животът. После се окопитих и си дадох сметка, че диагнозата е в главата и в случай че искаш да я победиш, ще я победиш “, споделя Гергана. Не се стеснява да приказва за тежкия миг не тъй като не желае да го не помни, а за кураж на всички останали дами. „ Това е извънредно непосилен миг, тъй като си самичък, нищо че към теб има десетки доброжелателни хора. Те обаче не знаят нито какво да кажат, нито какво да създадат, с цел да ти олекне. За такива обстановки няма справочник “, изяснява дамата. Незнайно от кое място събира храброст и сили и си стъпва на краката. Подкрепа получава и от обичания мъж. И… захвърля медикаментите с една-единствена доста смела цел - да забременее още веднъж. Случва се, и то на два пъти. Сега за най-малките членове на фамилията оказва помощ майка й, а и по-големите деца се включват с възторг. „ Така в една къща имаме един член във възрастта на „ бебешкия пубертет “ /състояние на съзряване, особено за 1-2-годишните дечица - б.а./, един преди малко излязъл от него, още един в разгара на същинския пубертет и съвсем зрял мъж, майтапи се тя. „ Моят дом е моята цитадела “, неуморно повтаря госпожа Трендафилова и от нейната уста това напълно не звучи като факсимиле. Семейната къща в Царацово е в действителност уютна и доста цветна поради заниманието на Гергана - цветарството. „ Представете си ходенето за риба или висенето по футболни игрища за мъжете - толкоз мощна е моята обич към цветята “, изяснява тя.



 Коледата на многолюдното семейство дава обещание да бъде доста топла и същинска. „ Обичам да ми мирише на Коледа “, възкликва Гергана Трендафилова, която от дълго време към този момент е замислила какви коледни вкусотии ще майстори за празничната софра. Категорична е обаче, че не ястията вършат празника, а чувството за семейство.

ВИЗИТКА

Гергана Трендафилова е трети мандат ръководител на Общински съвет „ Марица “. Тя е родена на 25 декември 1977 година в гр. Пловдив.  През 2000 година пази магистратура по социология и политически науки в ПУ „ Паисий Хилендарски “,  а през 2007 година - по национална сигурност във Военна академия „ Георги С. Раковски “-София.

Още забавни текстове на празнична тема четете в " - последното от профилираните ни издания за 2022 г.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР