Една жена е загинала, а 15 души са били ранени

...
Една жена е загинала, а 15 души са били ранени
Коментари Харесай

Жена загина, а 15 са ранени, след като силни бури връхлетяха Франция

Една жена е починала, а 15 души са били ранени във Франция, където гръмотевични стихии и градушка опустошиха лозята и забавиха полетите, оповестява Агенция Франс Прес.

По данни на локалните власти мълния е блъснала Айфеловата кула, без да аргументи вреди, и е запалила покриви източно от Париж.

Жителите на Югозападна Франция разгласиха в интернет фотоси на градушка с величина на топка за тенис, а водачите в региона на Париж споделиха фотоси на наводнени пътища и почерняло от гръмотевични облаци на ден небе.

По данни на компанията за комунални услуги Enedis хиляди семейства са останали без електричество в неделя след бурите, които се развихриха в събота. Полетите от летище Орли в Париж бяха краткотрайно прекратени в събота, а на летище Шарл дьо Гол имаше закъснения на полети.

Жена, отнесена от наводненията, беше открита мъртва под автомобил в нормандския град Руан, заяви в " Туитър " министърът на вътрешните работи Жералд Дарманин. Обстоятелствата, при които е настъпила гибелта, са неразбираеми.

В долината на река Лоара хиляди младежи, участващи в скаутско събиране, трябваше да се приберат в замъка Шамбор, защото в региона паднаха градушка, гръмотевици и светкавици. Директорът на замъка заяви пред публичната телевизия France-Info, че на някои деца е била оказана помощ заради хипотермия, само че не са били регистрирани съществени пострадвания.

Дъжд заваля и на плажовете в Нормандия, където ветерани и други хора се събраха за 78-ата годишнина от " Деня " Д " " - началото на съюзническата инвазия против нацистите по време на Втората международна война.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР