Една жена е загинала, а 10 души са пострадали, включително

...
Една жена е загинала, а 10 души са пострадали, включително
Коментари Харесай

Жена загина при пожар в хотел в София, сред 10-те пострадали има 2 деца


Една жена е починала, а 10 души са потърпевши, в това число две деца, след пожар в огромен хотел в центъра на София, възникнал към 6.10 часа през днешния ден.
Огънят бе сподавен преди 8 ч. Спряното придвижване по бул. " Христо Ботев " наоколо до кръстовището с бул. " Тодор Александров " бе възобновено към 9,30 часа.
Загиналата жена е колумбийска гражданка, двама от ранените са български жители, останалите 6 - непознати, заяви за БНР представителят на Спешна помощ - София Катя Сунгарска. По-късно се оказа, че има още двама потърпевши.
" В 6.20 часа сутринта получихме сигнала… Пострадалите дотук са осем, двама български жители и шест непознати жители, след които има и бебе на половин и година. Има и 12.годишно момиче от Белгия. Имаме ирландски жител, който е в доста тежко положение и сме хоспитализирали незабавно. Имаме за жалост и една колумбийска гражданка. "
Трима души, измежду които и едно дете, са настанени в " Пирогов ". Двамата възрастни са признати в клиниките по травматология и по изгаряне, а детето - в токсикология.
В клиниката по токсикология на Военномедицинската академия са настанени други двама - жена на 21 години и мъж на 32 години. Те са в положително общо положение.
" За страдание имаме една починала жена, по първични данни имаме настанени в болнични заведения двама възрастни мъже, както и две деца – на година и седем месеца и на 12 години, които за наслада са в леко положение. Децата просто профилактично са признати ", сподели пред БНР комисар Любомир Баров, зам.-директор на Столичната пожарна малко след 8 часа.
" Загиналата жена е бил в стаята, в която е зародил пожарът. До стаята, в която е зародил пожарът, от горяща стая е евакуирана дама... На място са 6 пожарни автомобила, три стълби, с огромна част от които се организира евакуацията на настанените, две коли за спешна помощ ", сподели още комисар Баров. 
Пожарът е зародил на третия етаж в хотела, който има 70 стаи и е бил цялостен. Всички негови посетители са били евакуирани. Повечето от гостите на хотела са чужденци.
След първичната блъсканица и евакуацията част от гостите влязоха във фоайето на хотела. Ето какво описа непознат жител на британски език:
" Беше доста шумно, чух детонация, беше извънредно. Продължи към две минути. Всички избягахме на открито. Пожарникарите дойдоха след пет минути и ни избавиха. Да, донесоха ни хавлии, вода, кафе, пристигнаха коли за спешна помощ, пожарникари, помогнаха ни. Магазините в близост ни дадоха облекла и обувки, тъй като доста от нас избягаха без да се облекат ".
Причините за пожара се обясняват. В постройката влязоха следователи, както и криминалисти от Столична дирекция на вътрешните работи, с цел да извършат оглед на мястото, откъдето е тръгнал пожарът.
Главен комисар Николай Николов, който е шеф на пожарната, изясни през БНР, че към този момент няма данни и следи за предумисъл при възникването на пожара. Най-вероятно става въпрос за случай.
Няма обаче и следи от сработила противопожарна апаратура на хотела. По принцип публичните здания, а и хотелите, имат такива съоръжения.

 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР