Една изложба се превърна в централна тема у нас миналата

...
Една изложба се превърна в централна тема у нас миналата
Коментари Харесай

Мъжът на художничката, опънала софра в Националната галерия умрял по време на оргия с бело и 9 жрици на любовта

Една галерия се трансформира в централна тематика у нас предходната седмица поради вулгарния коктейл за откриването й. Творчеството на Михаела Дановска, представяща се с артистичния псевдоним Ода Жон, обещано й от починалия възрастен мъж – перверзния художник авангардист Йорг Имендорф, нашумя около стегнатата трапеза от няколко типа меса, шунки, луканки, зелки и карфиоли, подредени под формата на женски тела в Националната художествена изложба.

Натюрморт вечерята, която събра тъкмо 100 топ посетители - български интелектуалци и задгранични арт представители, бе жигосана освен поради разхищението на хранителни артикули по „ време на чума ”, само че и заради  тезата на авторката, която счита, че обществото ни употребява женското тяло по един безчовечен неподобаващ метод. Месищата по софрата символизират плътта на дамите, които са обиждани и измъчвани . Гипсовите отливки на женски тела, върху които са редени мезетата, били в разнообразни пози, част от тях отправяли поръчка към случките в „ Кама сутра ”. Плюскането във тип на почерпка за откриването на изложбата на Дановска, озаглавена „ Сърцевина ”, е коствало на авторката над 40 000 лв..

Травматичен брак на младата художничка с много по-възрастен от нея мъж интелектуалец евентуално е ключа към творчеството й. Ода Жон, става известно, е била брачна половинка на гений-перверзник, фен на опиатите и груповия секс. След като още от ученичка се мести със фамилията си в Германия, едвам на 17 години Михаела Дановска се омъжва за преподавателят си в университета - скандалния Йорг Имендорф, авторитетен художник, който е с 34 години по възрастен от нея. Той е навръх 52, когато вижда нежната българка, съвсем дете, и й предлага брак. Имендорф е прочут освен с това, че е възпитаник на огромния Йозеф Бойс, само че и с това, че е обичаният художник на популярния канцлер на Германия Герхард Шродер и негов формален портретист.

Преподавателят-съпруг на българката обаче е доста по-прочут с бурния си промискуитетен живот , който скандализира даже разкрепостената и развратна Германия. Той е прочут като безвъзвратен фен на качествените опиати и бурни полови оргии. Посещава клубове за садо-мазо секс и без срам си поръчва проститутки, които дрогира и от време на време изтезава, с цел да се въодушевява. Макар и в инвалидна количка, пороците не са му непознати. Има сбирка от над 60 вибратора, някои от които са с чудовищни размери.

На 18 август 2003 година, 2 години откакто е сключил брак с Михаела и тя му ражда дъщеричка, немската полиция нахлува в стая № 207 в дюселдорфския първокласен хотел „ Щайгенбергер Паркхотел ” по сигнал на стара двойка евреи. Те чуват неописуеми звуци и стонове от наетия в съседство първокласен апартамент, който по това време коства 1100 евро на нощ, и се обаждат в полицията. Преди това подали недоволство на рецепцията, само че от там отказали да смущават обичания си клиент Йорг Имендорф, написа в собствен репортаж жълтия в. „ Берлинер цайтунг ” в броя си от 20 август.  Когато ченгетата нахълтват в стая №207, се натъкват на невиждана даже в най-бруталните порно компании секс-оргия. Вътре е художника в компанията на девет проститутки и огромно количество кокаин. Някои от девойките са с качулки на главите, една е завързана с железна верига, а две уринират върху зачервения от пристрастеност Йорг. Навсякъде е разпилян кокаин. Медиата не прецизира дали в стаята е брачната половинка му – днешната звезда на българската арт сцена Ода Жон, само че има и такива подмятания.

На 20 юли 2004 година Йорг Имендорф (вече на инвалидна количка) е на подсъдимата пейка поради действието си. При разразилия се публичен скандал българката Михаела декларира пред медиите: „ Журналистите ми задаваха доста въпроси, само че аз единствено им споделих, че твърдо стоя зад брачна половинка си и нямам желание да го напущам. " Тя по този начин и не дава отговор на въпроса дали е следила и взела участие в гнусните оргии на брачна половинка си, написа " Уикенд ".

По времето на делото, Йорг Имендорф признава, че се е вихрил в към 30 сходни оргии. Държи да се посочи, че всички девойки са се включвали непринудено и им е било заплащано за това. Според медиите обаче, измежду тях е имало и малолетни, а някои девойки са били заставяни от сводниците си да се отдават на перверзника. Всички взимали опиати, които осигурявал създателя. Самият художник признава пред съда, че взима кокаин от началото на 90-те години. С него притъпявал болката от тежката болест, която го връхлетяла – АЛС. По думите на съветника и кум на Имендорф – Хелг Ахенбах, представен от кьолнския в. „ Експрес ”, художника постоянно му е желал суми от порядъка на 25 000 евро за възнаграждение на скъпи медицински процедури, които след това се оказват чутовни полови оргии. Усъмнило го това, че желал парите в брой. Всъщност, съгласно мълвата, Йорг Имендорф умира точно в резултат на полова оргия. На 28 май 2007 година той издъхва в болница. Часове преди този момент обаче отново се вихри в само-мазо клуб, където взима огромна доза кокаин и колабира, до момента в който следи и взе участие в колективен секс с проститутки и травестит. Художникът е едвам на 61-годишна възраст и се придвижва с инвалидна количка, което не е спънка да лимитира най-гнусните си полови щения. Внезапната гибел на Йорг Имендорф, показана от фамилията му като „ трагичен случай ”, прави българката Михаела много богата. Наследството му е в размер на 15 милиона евро, а сбирката му от картини и статуи се прави оценка на над 40 милиона евро. Броени месеци по-късно Ода Жон се мести в Париж, защото спомените с перверзника я задушават. По-късно, когато всичко отзвучава, тя декларира пред медиите: „ Чувствам се освободена от предишното. За мен всичко свърши! "

Любопитен щрих е, че синът от първия брак на Йорг Имендорф води дело против вдовицата за наследството. Той твърди, че тя е подправила наследството, възползвайки се от неговото несигурно здравословно положение (от 1998 година художника страда от амиотрофична латерална склероза (АЛС), при която болните не живеят дълго). Така единствени наследници на авангардиста остават Михаела и щерка й Ида. У нас Ода Жон е докарана от Христина Бобокова, брачна половинка на един от притежателите на „ Приста ойл ”. Бизнесдамата-галеристка е неразделно до нея от лятото и на драго сърце стартира плана й „ Прегръдката ”. Почти през целия ноември „ движещата ” се статуята на можеше да бъде следена от пътуващите с влака през Искърско дефиле в региона на село Заселе, край Вазавота пътека, в „ рискова непосредственост ” с каменния монумент на дядо Йоцо. След това дебаркира в двореца „ Врана ”, където по-любопитните столичани могат да й се радват.

Всъщност, тематиката на изложбата, последвана от арт плюскането в Националната изложба, е „ Болезненото битие на дамата ”. Предвид всичко, което Ода Жон е претърпяла, може би следва да сме по-снизходителни към нея...
Източник: hotarena.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР