Една изложба, превърнала се в зимна празнична традиция, ще бъде

...
Една изложба, превърнала се в зимна празнична традиция, ще бъде
Коментари Харесай

Художествения музей “Георги Велчев” във Варна открива годишната си изложба

Една галерия, трансформирала се в зимна празнична традиция, ще бъде открита от 18 часа довечера, 14 декември, в експозиционната зала “Ателие Георги Велчев ” на Художествения музей „ Георги Велчев “ във Варна.

Експозицията показва 14 одобрени създатели от Варна, които се включват в нея с творби живопис и статуя, основани най-вече в последните години. Всички създатели са свързани с художествения музей - имали са независими изложения или техни творби са били част от сборни експозиции, и в действителност са ядрото на артистичния кръг към музея.

С живопис вземат участие: Боряна Симеонова, Боян Боев, Боян Янев, Веселин Начев, Деан Даракчиев, Димо Миланов, Иван Минчев, Мария Зафиркова, Мария Чакърова, Сашо Анастасов, Стефан Кулев, Цветан Кръстев. Със статуя се показват: Венелин Иванов и Христо Христов.

Експозицията може да се види до 24 февруари, а местоположението е ул. “Радко Димитриев ” 8.

“През месец декември по традиция се открива последната галерия от експозиционния календар на музея “Георги Велчев ” - споделя уредникът в музея Боян Боев. - Тя е групова и показва 14 създатели с живопис и статуя, през годините сме включвали и художествена снимка. Експозицията обгръща всички жанрове.

Има една работа на Веселин Начев - комбинация с три облика - на дърво, човек и куче, която посредством пластичните си качества основава чувството за самотност, изолираност, безчувственост и неслучайно носи заглавието “Февруари ”. Тя е по-скоро оттатък жанра като наличие и като влияние. Авторите са значими имена в българското изкуство - разпознаваеми варненски художници. Ние, екипът на музея “Георги Велчев ”, постоянно с огромно наслаждение аранжираме тази годишна галерия, тъй като бидейки една до друга, творбите по някакъв метод кореспондират между тях, поддържат се и основават безапелационна експозиция, въздействаща на публиката. ”

В дните преди Рождество и в първите дни на новата 2024 година сборната галерия е опция за феновете на актуалното българско изкуство в морския град да заредят сетивата си с хубост и тържественост.

Работното време на музея е от вторник до събота от 9:30 - 17:30 ч.
Източник: moreto.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР