Една история за войната, болката, дипломацията... и десертите. Екатерина е

...
Една история за войната, болката, дипломацията... и десертите. Екатерина е
Коментари Харесай

Да се откажеш от кариера заради убежденията си: Бивш руски дипломат спечели състезание за сладкарство

Една история за войната, болката, дипломацията... и десертите. Екатерина е съветски посланик в Уругвай - допреди Русия на нахлуе в Украйна. Сега е победител в уругвайско съревнование за сладкарство.

Екатерина Германович: " След 24 февруари 22 година, за мен беше невероятно да продължа да съставлявам страна, която бомбардира страната, в която съм родена. Вече не можех да съставлявам нещо, с което не съм съгласна ".

Екатерина Германович е родена преди 40 години в Запорожие - тогава част от Съветския съюз, в този момент - от Украйна. По-късно със фамилията си се открива в Москва. Летата обаче прекава в Украйна. Има единствено съветско поданство. Съдбата я води на повече от 13 300 км от Москва - в Монтевидео. Работи като стопански консултант в посолството на Русия. Преди войната. След началото ѝ изпада в тежка меланхолия. Случващото се сред Русия и Украйна е болежка, която в никакъв случай няма да утихне, споделя Екатерина.

Екатерина Германович: " Войната раздели хората. Това е контузия, възобновяване от която ще отнеме десетилетия, в случай че въобще бъде заличена. Семейства са разрушени и разграничени. В Украйна - общуването ми с хора в Русия се приема за изменничество, същото е и от съветска страна ".

След като напуща работата си в посолството, Екатерина намира разтуха в сладкарството.

Екатерина Гермнович: " Стана ясно, че стартира следващото издание на кулинарното съревнование. Моята другарка Наталия - има съветско име, ми сподели: Защо не се явиш? Правиш доста вкусни десерти! И си споделих - за какво не... Записах видео, пратих го. "

Екатерина печели надпреварата в надпревата с още 13 майстори на печивата. Към сладката купа има и парична премия - към 16 000 $. На Екатерина ѝ предстоят две огромни събития - откриването на десертен бар в заведение на другар и раждането на третото ѝ дете. Един от специалитетите ѝ е медена торта. По рецепта на украинската ѝ баба, която умряла по време на надпреварата.

Екатерина Германович: " Това е моя версия на медената торта. Но бях въодушевена от известния в Русия и Украйна " медовик ". Баба ми обичаше мед и ни печеше медени сладки. Така че и тя ми е ентусиазъм... "

Екатерина няма проекти да се връща в Русия. Не желае да рискува бъдещето си, нито това на синовете си.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР