Една история за изключителна саможертва в името на децата Кой каза,

...
Една история за изключителна саможертва в името на децата
Кой каза,
Коментари Харесай

Изключителна саможертва: Мъж прокопа път през планината, за да може детето му да учи

Една история за изключителна всеотдайност в името на децата
Кой сподели, че не се случват чудеса? Един татко потвърди, че на света не съществуват невъзможни неща, когато нещо се прави с обич и мъжество. А че родителите са подготвени на всичко за децата си, свидетелства и една невероятна история от Турция.
Малката Гамзе Коркут живеела в планинско село и трябвало да тръгне на детска градина предходната година. Но до селото й нямало нито път, нито рейс, който да минава по него.

Селото, където живеело момичето, се намирало в югозападната част на провинция Мугла и общинските управляващи постоянно го пренебрегнали. Администрацията отхвърлила всички молби на фамилията да се прокара път или да се обезпечи превоз за момиченцето, с цел да може да учи.
Година по-късно детето било записано да учи в начално учебно заведение, само че от общината още веднъж отказали да изградят път за напредване. В този случай бащата се принудил да я кара с трактор до най-близкия основен път, откъдето минавал рейс, с цел да може дъщеричката му да върви на учебно заведение.
Всяка седмица, по два пъти дневно бащата отивал да закара и да върне щерка си до пътя.

Но и за двамата сходно тестване се оказало прекомерно изтощително. Затова бащата взел нещата в свои ръце.
Мъжът почнал да копае на ръка четирикилометров път през планината, с цел да може щерка му да върви на учебно заведение. Момиченцето също му пособие. След това наел екскаватор и четири камиона, а от общината му дали назаем още един камион и даже валяк от дирекцията по горите, с цел да приключи делото си. След шест извънредно тежки и напрегнати дни бащата съумял да приключи пътя. Сега Гамзе имала естествен път до учебно заведение, а рейсът можел да стигне до дома й, тъй че тя да пътува умерено, като своите връстници.

Чудо
За страдание макар благородното дело, фамилията изпаднало в тежка обстановка. Изграждането на пътя погълнало всичките им спестявания, а и три години по-рано къщата им потърпевша при пожар. Родителите на Гамзе били мощно затруднени и се налагало да върнат заем еднакъв на 6500 евро. Отделно трябвало и да платят разноските за създаване на пътя.
И точно в тази сериозна обстановка се оказало, че никое положително не остава неразрешено.

Няколко седмици по-късно, пред вратата на фамилията се появил локалният регионален шеф Чанер Йълдъз. Всички заеми на семейство Коркут били платени от управата на провинция Мугла. Така от администрацията желали да благодарят на всеотдайния татко за чудото, което направил — да построи път през планината, единствено и единствено да може щерка му да върви на учебно заведение обикновено.

Инфо: razkritia

Източник: vijti.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР