Една история за доброто, което не е облечено в лъскави

...
Една история за доброто, което не е облечено в лъскави
Коментари Харесай

Бездомник върна изгубено портмоне с пари на собственика му

Една история за положителното, което не е облечено в лъскави облекла, а се случва безшумно. Бездомен мъж от Варна върна изгубено портмоне със 700 лв. на притежателя. Ивелина Клечанова от Варна изгубила портмонето си дни, преди да замине на екскурзия в чужбина. Не е предполагала, че някой ще й го върне.

" Не се разплаках, като разбрах, че съм си изгубила портфейла, нито от терзания, нито, когато се обадиха, че е открит, а нещо ме сграбчи за гърлото като споделиха, че е скитник ", споделя тя пред Българска национална телевизия.

Човек от улицата, който комфортно не виждаме. Не за първи път намира изгубена движимост. Обикновено я носи в полицията или в близкия офис на един от мобилните оператори във Варна. Свикнал е да върви там с цел да се стопли, да си поговори и да прегледа.

" Георги няма и два лв. в джоба. Заложи си телефона за 20 лв., с цел да има какво да яде, само че все пак връща парите, устройствата, а ние вършим всичко допустимо да намерим техния притежател ", споделя Християн Димов.

Георги живее в собствен личен свят. Трудно е да проследиш мисълта му. И въпреки да губи връзката с действителността, пази човешкото в себе си. Помни всяка открита движимост и нейния притежател. Помни и Ивелина.

" Ставаше въпрос за 711 лв.. Описани са като банкноти и монети, персонални документи със фотография, с автограф. Той просто е решил по този метод да живее. Може да няма, само че да е почтен пред себе си и всички останали ", споделя Християн Димов.

Ивелина е признателна за проявената човечност:

" Занесох му спален чувал, одеало, оставих му и парички. Държа се като че ли е най-естественото нещо, което може да направи ".

Георги избира съвестта пред комфорта и все по този начин неосезаем, се изгубва измежду хората. Разпознаваем е само за тези, на които е предал положителното.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР