Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство,

...
Една история, която няма да ви разказва за щастливо семейство,
Коментари Харесай

Унгарски танцов спектакъл идва на българската сцена

Една история, която няма да ви споделя за щастливо семейство, което чака на гарата. Това дава обещание спектакълът „ The station “, част от интернационална стратегия „ Мигриращото тяло “ на ДНК – пространство за актуален танц и пърформанс. Спектакълът ще се състои на 13 март (вторник) от 19:30 часа.

Хореограф на спектакъла е Ференц Фехер, който работи главно в жанровете актуален танц, танцов спектакъл или physical theatre. Той е един от най-интересните и самобитни маджарски хореографи и реализатори. След дългогодишна кариера като реализатор през 2007 година Ференц стартира да прави лични хореографии, които употребяват разнообразни техники и естетики от танцовия спектакъл, актуалния танц, бойните изкуства, хип-хоп, свободен жанр танц и други. Критици дефинират хореографиите му като „ анимирани от някаква мистериозна мощ – удивително органична и в това време механична “.

Като част от гостуването на унгарските актьори, ще се организира и уъркшоп, воден от Фехер. В своята движенческа процедура Ференц Фехер употребява персоналния си движенчески речник, който развива през годините. Стилът му комбинира физически танц и анималистични придвижвания. Ателието е фокусирано върху насърчаване на движенческите практики на професионалните танцьори.

Участниците ще бъдат предизвикани да употребяват въображението си дружно с физическото тяло за генерирането на нови движенчески хрумвания и постигането на синхронизирано общо придвижване на целия отбор от реализатори.

Уъркшопът е ориентиран към експерти и учащи в областта на театралните изпълнителски изкуства и ще бъде воден на британски език. Билети за спектакъла „ The station “ се продават на касите на Билетен център и на място в ДНК час преди началото.

ДНК е мултидисциплинарно пространствo с фокус актуален танц и пърформанс, което ще показва разнообразни модерни форми на изпълнителските и образни изкуства, дискусионни модули, уъркшопи, четения, концерти. ДНК изследва концепциите за независимост, придвижване, опит, отвореност и шерване в изкуството през разнообразни медии и концепции.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР