Една и съща шашма се прави от местните кметове, които

...
Една и съща шашма се прави от местните кметове, които
Коментари Харесай

Проф. Константинов: Доверието в изборния процес е сринат

„ Една и съща шашма се прави от локалните кметове, които търсят преизбиране. Те си внасят гласоподаватели от други обитаеми места, където тези гласове не са нужни ”. Това съобщи пред проф. Михаил Константинов, математик и някогашен началник на „ Информационно обслужване ”, във връзка изнесената от ГРАО информация, че в 343 обитаеми места е установена извънредно дейна миграция преди локалните избори на 29 октомври.

„ Това нещо опонира на закона, тъй като там има норматив. Ако на един човек се падат 10 кв. метра жилищна повърхност, позволява се тя да бъде 3, в случай че хората са родственици. Когато въпросният адрес е на голо поле, тогава става въпрос за явно нарушаване на закона ”, съобщи Константинов. Той прикани за увеличение на наказването, с цел да бъдат пресечени злоупотребите.

Константинов подлага на критика гласуването с машини. „ Вместо да се занимаваме с политики, се занимаваме с технологии ”, сподели професорът. Той даде образец с Ирландия, където са се следили същите кавги към машинното гласоподаване и управляващите са решили да го отстранен.

„ Лошото стана, доверието в изборния развой е сринато, половината българи не имат вяра на машините, половината не имат вяра на хартиеното гласоподаване ”, съобщи Константинов.

Проф. Константинов разяснява и казуса с електронните предписания за антибиотици и медикаменти за диабет. Според него няма проблем да се направи указател на наличните лекарства, стига да е ясно кои институции ще подават информацията. Константинов сподели още, че чака сегашната система да действа безпроблемно до месец-два.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР