"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла

...
"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла
Коментари Харесай

Украинец разкри гавра с храна в български хотел

"Една и съща храна се сервира в продължение на цяла седмица, а се изхвърля едвам, когато нещо стартира да мирише на развалено ", сигнализира украинец в обществената мрежа "Фейсбук ".

Това написа за кухнята на български хотел в Китен 22-годишният Иван Дончев от Киев, който през юли 2017 година имал "късмета " да работи в обекта, далечен на 150 метра от морския бряг.



В рецензията си за украинския уебсайт "Турправда ", Иван споделя за ужаса, който е видял, като е прикачил фотоси от работната атмосфера в хотела.



"Не ви поучавам да отидете в този хотел, ще си развалите отпуската! ", гневи се той.

Дончев е от стотиците чужденци от Украйна и Молдова, които запълват празнините в туристическия отрасъл у нас. Работил в хотела от 3 до 31 юли.



"Бях напряко в потрес, когато видях какво се случва в кухнята. Цари цялостна антихигиена. Още в първия ден ме оставиха да работя, без да съм минал медицински обзор ", изяснява младежът.

Разказва, че в мястото, където се подготвят ястията, всички ровят в храната – без ръкавици и без шапки. Кухненският личен състав бил от пет ромки, които изглеждали мръсни, само че пък работели по 16-20 часа в денонощието.



Храната била хем недоварена, хем преварена.

"Шефът икономисваше от всичко. Веднъж когато изхвърлиха развалена салата, наруга готвачите. Чиниите и чашите се мият без препарат, след това се излъскват със салфетки ".



Със фотоси Иван демонстрира по какъв начин тубите за диспенсерите с "минерална " вода се пълнят непосредствено от крана с чешмяна.



Шефът им казвал да наливат твърдия алкохол от някакви туби, а съгласно младежа въобще не било ясно какъв е този алкохол. Бирата също била разредена с вода.





"Имат положителни връзки с полицията и по тази причина нито един път нямаше нито една инспекция ", изяснява още Иван.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР