Една година война, една година човешки страдания, една година невинни

...
Една година война, една година човешки страдания, една година невинни
Коментари Харесай

Петков: Никога няма да забравя посещението ми в Буча

" Една година война, една година човешки премеждия, една година почтени жертви… Ужасяващо беше да видя многото изгорели танкове в предверието на Киев. "

Това написа във Facebook профила си съпредседателят на " Продължаваме промяната " Кирил Петков тъкмо година след началото на спора сред Москва и Киев.

Публикуваме целия му пост без редакторска интервенция:

" Никога няма да не помни при визитата ми в Буча - опустошения от съветска ракета жилищен блок, който приличаше навръх тези в Младост, а сред тухлите имаше излишък от детска играчка. На такова място виждаш по какъв начин думите губят силата си и човек усеща нещастието със сърцето си. Няма по-голям смут от война. Тогава си дадох сметка какво действително означаваше да не се оказва помощ на Украйна - значи съветската войска да мине през цялата страна, да има доста повече детски играчки в пукнатините на разрушените здания. Ами в случай че всичко това се случваше не в източна Украйна, а в източна България? Как щяхме да желаеме света да реагира, в случай че тази детска играчка беше в жилищен блок във Варна? Щяхме ли да желаеме от Европа да не ни оказват помощ?

Аз съм горделив, че България не се сниши, а беше там от вярната страна на историята в сериозен миг на войната. Горд съм, че няма да се срамим един ден, когато тези събития са част от учебниците по история. А в същите тези учебници съм сигурен, че ще написа, че Украйна е съумяла да се освободи и си е върнала териториалната целокупност, а Путин е останал в историята като неуспелия несъответстващ деспот, след който Русия е почнала своята смяна. "
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР