Една година в капана на дома. Година в мерене на

...
Коментари Харесай

2021- годината на workation! Поглед към бъдещето

Една година в клопката на дома. Година в мерене на крачки " на път " за работа - сред леглото, дивана и бюрото. Пандемията от Коронавирус -19 ни трансформира в пандизчии в личните ни домове, а свободното пътешестване се трансформира в фантазия. Ограничени сред четири стени продължихме да работим, само че с по-малко възторг, мотивация и затихваща сила. Еднообразието понижи творчеството ни и смачка в ъгъла положителните ни хрумвания.
Как да се отърсим от тази рутина?
Има допустимо решение и Коронавирус - 19 способства то да стане налично освен за цифровите номади, фрийлансъри, притежатели на стартъп компании или маркетолози, а за голяма маса чиновници, хора с разнообразни специалности, чиято работа не изисква съответно местонахождение.

Workation ( " work " + " vacation " ) съвместява концепцията за работа от всяка точка на света с подобаваща среда, която освен обезпечава всички механически средства и улеснения, а дава опция за неповторими прекарвания, спорт и интензивно свободно време, за самоусъвършенстване, за шерване на опит и умения с хора със сходна специалност или бизнес активност, за основаване на общности, за повишение на творчеството на цели корпоративни отдели или работни групи.
Съзряването на Workation стартира преди повече от 20 години, а през днешния ден към този момент се трансформира в нова вълна, за какво не - в нов бранш. През последните години co-working философията навлиза в огромните корпорации. Провокира колоси като Twitter и Гугъл и голям брой други компании от телекомуникационни (Sprint, AT&T) през софтуерни (SAP, IBM) до автомобило производители и застрахователни компании (MINI, State Farm) да реорганизират работните си места. Да основават лични или наемат co-working пространства, в които насочват цели отдели. Коронавирус - рецесията спомогна co-working и workation концепциите да доближат по-бързо до по-голям брой хора, като принуди голяма част от работодателите и чиновниците да премислят изгодите и негативите от отдалечената работа и ги принуди да търсят една по-добра опция на работата от у дома.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР