Една година условно получи Хикмет К. за убийството на Свилен

...
Една година условно получи Хикмет К. за убийството на Свилен
Коментари Харесай

Условна присъда и 150 хил. кръвнина за убийство в Рудозем

Една година условно получи Хикмет К. за убийството на Свилен Малинов. Мъжът от Рудозем умря неуместно след тежка черепно-мозъчна контузия при рухване на тротоар. Причината бе удар с пестник в лицето. Екшънът се разигра на 26 септември 2016 година на паркинга пред жилищен блок №19, където Свилен живеел.

До съдбовния край се стигнало след препирня сред 58-годишния Свилен и строителя, който отговарял за санирането на блока. Техникът Хикмет К. управлявал строително-монтажните работи по санирането. Между него и по-възрастния мъж имало кавга ден преди този момент. Причината била, че някой от бригадата присъединил кабел в контакта на терасата на жилището на Малинови и употребил ток, без да е питал за позволение притежателите. Свилен и брачната половинка му разкрили включения кабел и мъжът отишъл сърдит в офиса да се кара за какво служащи са присъединили кабела в зареждането му, без да питат, само че Хикмет го изгонил, като декларирал, че това не е правилно.

Според строителния механик Свилен бил пийнал. Във съдбовния ден Хикмет направил оглед на трите входа на блока и към 19 часа се качил в мерцедеса си, с цел да се прибира у дома, когато усетил удар по колата откъм гърба. Когато се обърнал, видял Свилен да размахва ръце. Като слязъл от автомобила, Свилен го посрещнал с псувни и обиди и налетял заплашително да го удари, а Хикмет му отвърнал с пестник. Съпругата на починалия свидетелства, че същия ден заварила мъжа си да пие след работа у дома.

След това траял в градината на 500 метра от блока, а след това декларирал, че отива да занесе домати на техен комшия от другия блок, като понесъл със себе си и бутилката с алкохол. 58-годишният мъж е ударен единствено веднъж от строителния механик. След удара паднал на земята и се чул звук от строшена бутилка, а Свилен почнал да хрипти. Хикмет го откарал незабавно в болничното заведение наоколо. Оказало се, че мъжът си е строшил черепа. Заради тежката черепно-мозъчна контузия е превозен от Рудозем в УМБАЛ " Свети Георги " в Пловдив, където умрял на 8 октомври м.г.

Хикмет бе упрекнат, че е предизвикал убийството по несъобразителност. Окръжният съд в Смолян го осъди на 2 години условно с 3 година изпитателен период. Строителният механик апелира и Апелативният съд в Пловдив понижи наказването му, само че нараснал кръвнината, която Хикмет К. ще заплати на околните от 100 000 лева на 150 000 лева Решението предстои на обжалване пред Върховния касационен съд.
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР