Една година условно наказание с три години изпитателен срок получи

...
Една година условно наказание с три години изпитателен срок получи
Коментари Харесай

Година условно за смърт на пътя за бившия депутат Юсеин Вейселов

Една година условно наказване с три години изпитателен период получи от Окръжния съд в Габрово някогашният народен представител от Движение за права и свободи и претендент за общински консултант в Севлиево Юсеин Вейселов. Той е приет за отговорен за породена по несъобразителност гибел на пътя, поради което е лишен и от право да ръководи кола за период от 1 година.

Катастрофата станала на 22 октомври 2019 година на пътя сред севлиевските села Кормянско и Петко Славейков. Вейселов бил зад кормилото на БМВ, нарушил разпоредбите за придвижване и блъснал насрещно движещ се велосипедист. 27-годишният колоездач умрял от получените контузии.

" Съдът одобри, че при случая е налице съпричиняване от страна на потърпевшия, до степен обосноваваща използването на член 55 алинея 1 т. 1 от Наказателен кодекс ", се показва в известието на съда. Това значи, че е несъмнено наказване под мининума поради многочислени смекчаващи виновността условия.

Заради политическата кариера, имунитета и заболяване на деятеля на младежкото Движение за права и свободи делото за злополуката бе спирано и възобновявано няколко пъти. Последно процесът потегли още веднъж през март т.г. въпреки Вейселов да бе лидер на листата на Движение за права и свободи в града за изборите на 2 април т.г. Присъдата идва, до момента в който още веднъж е в акция, този път като претендент за общински консултант в Севлиево. Но не е влезнала в действие.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР