Една година след нахлуването си в Украйна Русия засилва военните

...
Една година след нахлуването си в Украйна Русия засилва военните
Коментари Харесай

Киев: Русия засилва военните действия

Една година след нахлуването си в Украйна Русия ускорява военните дейности в тази страна в целеустремен опит да изтощи силите на украинските военни, съобщи Ройтерс, като цитира изказване на украински боен.

Бригаден военачалник Олексий Громов съобщи, че Русия си е сложила за цел до лятото да завладее цялата територия, която в този миг не управлява, в двете области, съставляващи индустриалния район Донбас в Източна Украйна. Най-ожесточените сражения не престават да се водят към източния град Бахмут, съобщи той на брифинг в навечерието на годишнината от нашествието.

" Врагът, който има преимущество в човешки запаси поради мобилизацията, съзнателно ускорява военните дейности, с цел да изтощи частите на въоръжените сили на Украйна ", съобщи Громов. " В кратковременен проект за Кремъл е значимо да превземе основни обитаеми места в Донецка област, а в бъдеще да завладее изцяло Донецка и Луганска област преди лятото ", добави той.

Киев твърди, че Русия претърпява съществени загуби на бойното поле, защото хвърля в борба неотдавна мобилизирани бойци. Въпреки това Громов съобщи, че Москва употребява доста по-добре готови бойци от постоянните войски в продължаващите към този момент няколко месеца сражения в Бахмут.

Боевете за този град, намиращ се северно от Донецк, са толкоз интензивни, че командирите от двете страни на бойното поле ги назовават " месомелачка ", отбелязва Ройтерс.
" Най-трудната обстановка остава тази по направлението към Бахмут, където врагът, макар забележителните загуби, не се отхвърля от опитите си да обкръжи града ", съобщи Громов. " В опитите си да завладяват Бахмут окупаторите употребяват най-подготвените си бойци от постоянните войски ", добави той.

Донецка и Луганска област са две от четирите области, които Русия разгласи за част от своята територия, макар че няма цялостен надзор над нито една от тях, отбелязва Ройтерс.
Контролът над Бахмут ще даде на Русия опция да напредне и към два по-големи града в Донецка област - Краматорск и Славянск, които Кремъл от дълго време желае да превземе.
Русия управлява съвсем една пета от територията на Украйна, само че през последните месеци претърпя редица провали вследствие на контраофанзивата на украинските сили, които използваха оръжия, предоставени им от Запада.

Громов не заяви повече детайлности за обстановката на бойното поле, само че съобщи, че украинските сили ще не престават да се борят, до момента в който не изтласкат съветските войски назад през границата. Украинският военачалник съобщи, че Русия поддържа войски в граничните региони на Брянска и Курска област, с цел да упражнява напън върху украинските войски и да предотврати изпращането им да се бият другаде.
Източник: skandal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР