Една година след началото на палатковия лагер и масовите протести

...
Една година след началото на палатковия лагер и масовите протести
Коментари Харесай

Майки излизат на протест пред Министерския съвет

Една година след началото на палатковия лагер и всеобщите митинги на майки на деца с увреждания, от самодейността "Системата ни убива " провеждат нов митинг под надпис "Да спасим децата от системата ". Родителите от организацията на Вера Иванова ще изискат от държавното управление да изравни изискванията за поддръжка на деца в приемни фамилии с тази за деца, настанени при близки и родственици.

Другите им претенции плануват извеждането на дете от фамилията му да бъде последна мярка, а при определяне на принуждение над дете да бъде извеждан насилникът, а не детето.

От самодейността оферират и подготовката на Стратегия за фамилията и детето. След като извоюваха закон за персоналната помощ и нов закон за хората с увреждания през предходната година, през днешния ден част от протестиращите майки излизат на митинг с нови претенции. Първото от тях планува идентична месечна поддръжка за децата в приемните фамилии и тези, настанени при близки и родственици. Към момента страната отпуска едно и също подкрепяне за прехрана на тези деца, диференцирано съгласно възрастта на детето, само че за фамилиите на близки и родственици има подоходен аршин, който лимитира опцията им да го получават. Майките упорстват за равнене на тези условия.

Друго тяхно искане е извеждането на дете от семейство да става единствено след привършване на всички други благоприятни условия, а решението да се взима от квалифицирани специалисти. Ако извеждането не се удостовери от съда, шефът на обществената работа да бъде отстраняван от служба, планува концепцията на "Системата ни убива ". Майките желаят още възбрана за оказване на напън върху биологичните родители да се откажат от родителските си права, безкомпромисни дейности в случаите "деца раждат деца ", модерна методика за оценка на родителския потенциал, механизми за надзор върху работата на обществените служащи.

Протестът ще стартира от Министерския съвет и ще приключи зад Народното събрание - мястото, на което преди 1 година беше ситуирана палатката на протестиращите майки.
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР