Една година след като в парка на Девня бе открит

...
Една година след като в парка на Девня бе открит
Коментари Харесай

Девня почете народните будители

Една година откакто в парка на Девня бе открит възрожденски ъгъл, кметът Свилен Шитов и представители на общинската администрация уважиха за повторно делото на националните будители.

На общоградската гала участваха и секретарите на читалищата " Просвета “, " Отец Паисий “ и " Христо Ботев “, както и педагози от детска градина " Незабравка “. Малчуганите от забавачката изнесоха лиричен рецитал, с което способстваха за тържествената атмосфера на празника. 

В знак на благодарност към делото на националните будители кметът и децата сервираха венец пред каменната апаратура с поантата на баладата " Хаджи Димитър ",  след което множеството отрупа паметниците с цветя. 

" Гордея се, че в Девня към този момент има място, на което да отдаваме респект и почитание към нашите предшественици, които са се борили за съхраняването на българския дух и националната ни еднаквост. Поздравявам всички модерни национални будители – читалищните самодейци, просветните дейци и публицистите, които със своите думи и каузи съблюдават заветите на нашите будни предшественици “, съобщи кметът Свилен Шитов. 

По искане на Клуба на читателя към НЧ " Просвета “ в навечерието на празника Община Девня подари художествена литература, с което обнови библиотечния фонд на читалището.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР