Една година преди Срещата на върха за бъдещето през 2024

...
Една година преди Срещата на върха за бъдещето през 2024
Коментари Харесай

Мария Габриел: Нека дадем повече възможности на младите да участват във вземането на решения


Една година преди Срещата на върха за бъдещето през 2024 година, Председателят на Общото заседание на Организация на обединените нации Денис Франсис свика подготвителна Министерска среща. Очаква се като резултат от Срещата на върха на бъдещето да бъдат признати „ Пакт за бъдещето “, Декларация за бъдещите генерации и Глобален дигитален пакт. Те ще бъдат контрактувани от страните членки посредством междуправителствени договаряния.

Основните въпроси, които ще преглежда срещата на върха, са: доклад за бъдещето, по-добра подготвеност за справяне с световни провокации, включване на младите във вземането на решения, създаване на обща визия за цифровите технологии, нов дневен ред за мир, трансформиране на образованието.

Мария Габриел сложи акцент върху три от тези тематики. " Първото ми обръщение е - дано дадем повече благоприятни условия на младите да вземат участие във вземането на решения”. В този подтекст тя прикани и за мощна поддръжка за младите учени.

Предизвикателствата на цифровата епоха, в това число тези свързани с изкуствения разсъдък, изискват решения, които да са налични за всички. Това бе второто основно обръщение на вицепремиера. " При взимането на решения е необходим общ метод, който да включва приноса на частния бранш, интернационалните финансови институции и гражданското общество”, акцентира още Мария Габриел.

В изявлението също по този начин бе подложен акцент върху нуждата от продължение на напъните за предварителна защита на спорове, както и предприемане на координирани дейности за справяне с световните провокации.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР