Една година и 3 месеца не са получавали заплати работниците

...
Една година и 3 месеца не са получавали заплати работниците
Коментари Харесай

Повече от година без заплати в мина „Оброчище“

Една година и 3 месеца не са получавали заплати служащите от мангановата мина „ Оброчище “, която е отдадена на концесия на сдружението „ Евроманган “. След една седмица без ток, през днешния ден електрозахранването в мината е възобновено, само че рудникът е почнал да се наводнява.

Близо 80 са служащите, които не са получавали заплати от месец септември предходната година. Част от тях са подали молби за овакантяване, само че и това се оказва проблем, сподели инж. Величко Станчев, който е назначен като защита на труда:

" Нямам връзка с управителното тяло, с управителния състав. Аз и да отида до там, няма кой да намеря да ми попълни документите, при кой да си пусна молбата, да получа заповед за освобождение. Доколкото знам от сътрудниците, които отводняват сега, рудникът е със спрян ток. Предполагам, че водата стартира да цялостни галериите ".

Административният управител Тереза Данкова отхвърли да изясни за какво е спрян токът в мината и не са изплатени заплатите на служащите. Тя акцентира, че мината е частна благосъстоятелност - на " Евроманган ".

Проблемите в единствената манганова мина в България не престават повече 2 години. Реално добивът е спрян през 2017-а година, а от началото на тази година е заведено и дело за оповестяването на мината в неплатежоспособност.

В момента близо 10 са чиновниците, които към момента вървят на работа там.
Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР