Една година дъщеря системно e пребивала 85-годишната си майка, държала

...
Една година дъщеря системно e пребивала 85-годишната си майка, държала
Коментари Харесай

Възрастна жена е измъчвана от дъщеря си

Една година щерка редовно e пребивала 85-годишната си майка, държала я е под ключ, на студено, хранила я с един самун на седмица, вземала й пенсията, не я пускала даже до тоалетната, описа Нова телевизия.

Историята е от село Росно, Великотърновско. За случая се разбра преди дни, откакто насилничката умряла. Възрастната жена е с измръзвания, настанена е в хирургията на великотърновската болница.

Марийка Станчева е от Пловдив, на 85 години. Една жена, претърпяла година на мъчения, тормоз, систематичен побой и апетит. Всичко стартира с едно писмо от 56-годишната Снежина – щерка на баба Марийка. Моли я да се пресели от Пловдив, където старата вдовица живее сама – в село Росно. Снежина и 35-годишният й наследник имали здравословни проблеми и потребност от финансова помощ.

Къщата в село Росно е в покрайнините. Селото е с 80 поданици, а наоколо до фамилията няма обитаеми парцели. Това е и повода никой да не чува виковете на баба Марийка.

Освен недохранена, баба Марийка е била и с измръзвания на крайниците. Жената е настанена в хирургията на великотърновската болница.

„Аз я открих. В стаята – никаква топлота. Печката не е палена. Никаква топлота, а в селото беше -20 градуса“, съобщи кметският шеф на село Росно Пенка Конакчиева.

А днес къщата на ужасите има единствено един жител – 35-годишният внук на баба Марийка – наркозависим и частично очевидец на насилието над дамата.

85-годишната Марийка Станчева няма искания към своя внук. Твърди, че й е помагал скрито. От Община Златарица, обществените служби и полицията към този момент са обезпечили на баба Марийка място в старческия дом в града. Извадили са й нова персонална карта, защото не е ясно къде й е остарялата. Върнали са й дебитната карта, където получава пенсията си. Вдовицата  не пожелава своята орис – никому.

„Никога не оставяйте майките си, даже и на непознат човек. Помагайте. Ако не беше третата власт и полицията, щях да умра. Аз се бях отказала. Сама си говорих…“, сподели Станчева.

Спасение за баба Марийка се намира, само че не й за нейната мъртва щерка – принудител. Починалата от рак на черния дроб, на 30 декември,  56-годишна Снежина, към момента не е заровена. Синът й няма средства за това.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР