Една емоционална вълна заля България от април, а кулминацията ѝ

...
Една емоционална вълна заля България от април, а кулминацията ѝ
Коментари Харесай

За шест месеца Лили Иванова пя над 100 часа на сцена в 29 града и запали цяла България

Една прочувствена вълна заля България от април, а кулминационната точка ѝ ще е в навечерието на Коледа. 

За шест месеца Лили Иванова пя над 100 часа на сцена в 29 града и " възпламени " цяла България.

 

Ретроспекция на едно национално турне, което публиката няма да не помни. 

 

ТЯ е сила! ТЯ е страст! ТЯ е галактика!

ТЯ е ЛИЛИ!

 

Само за шест месеца ТЯ обиколи България. Посети дребни и огромни обитаеми места. Извиси глас в спортни зали, театрални салони, читалищни подиуми. 

Пя с идентична пристрастеност пред 500 и пред 6 000 души. 

 

Излезе на сцената в 27 града с 31 концерта... до през днешния ден, но остават още два - в София и Панагюрище. Два концерта през най-празничния месец, две изяви, поставящи край на едно грандиозно турне. Венецът на Националната обиколка на Лили, почнала през април и приключваща броени дни преди Коледа! 

 

Ето я и равносметката:

 

- Над 100 часа на сцена за по-малко от половин година

 

- Десетки хиляди души аудитория

 

- 33 концерта в 29 български града

 

- личен оркестър, независима турне, ЕДНА певица

 

Защото ЛИЛИ е ЕДНА! 

 

Защото единствено ТЯ може да възпламени една цяла нация, да сплоти един цялостен народ с музиката си, с страстта си, с вълшебния си глас.

 

Още с оповестяването на Национално турне 2022 на Лили Иванова публиката пощуря. Започна да изкупува билети - неистово, безспирно, със скоростта на светлината. 

 

След оповестяването на концерта в Ловеч скъпите хартийки бяха разпродадени единствено за 24 часа. В отговор Лили разгласи втора дата. 

 

Публиката обаче не спря. Изкупи и Кубрат, Разград и Търговище още на идващия ден. 

 

Последваха Монтана, Враца, Козлодуй, Ловеч (втора дата), Кърджали, Смолян...

 

Дойде и информацията, че във Варна пропуските за изявата ѝ се купуват като топъл самун и изпълнителката още веднъж отговори стремително. С втора дата в морската столица! Защото за Лили обичта на почитателите е преди всичко!

 

В края на зимата екипът на Лили разгласи и още една изненада.

Стана ясно, че Лили Иванова е получила специфична покана от кмета на Стара Загора Живко Тодоров да открие реконструирания Летен спектакъл в града и то точно на Съединението. Несъмнено най-голямото самопризнание за един реализатор!

 

Така, още през февруари, месеци преди началото на турнето, публиката към този момент " жадуваше " да види Лили.

 

А именитата певица оглави Топ 10 в системата на Eventim и съумя да надмине международни звезди като Андре Рийо, Дейвид Гарет, Грегъри Портър, група Godsmack и други.

 

Единственото друго българско име в подредбата бе това на виртуозния цигулар Васко Василев, който се подреди на девето място с трите си летни концерта.

 

С малко елементарни сметки излиза, че единствено 4 часа са нужни, с цел да се изкупи цялостен един салон за концерт на Лили Иванова в български град… В пандемия! И единствено 5 мин, с цел да се реши - ще има още един концерт - поради публиката!

 

И с още няколко изцяло разпродадени концерти, пристигна април.

А Лили се завърна в родния си град, откъдето реши даде старт на Националната си обиколка.

 

И магията стартира! Вълнуваща комбинация от ария и пристрастеност, като стихийна вълна Лили мина през страната, с цел да запали любовта и вярата у българите, по този начин нужни след времената на пандемия и боязън. 

 

За шест месеца примата възроди оптимизма, възпламени огъня на позитивизма, огря сърца и души. Премина през дребни и огромни обитаеми места, пеейки под звездите, разказвайки вицове в 3 през нощта, излизайки по 2-3-4 пъти на бис...

 

- Най-многобройните изяви на Лили бяха в Пловдив с 6 000 фенове и в Габрово - с 2 000.

Рабира се, върхът ще бъде на 4 декември в зала " Арена София " с към 13 000 души!

 

- Най-емоционалните концерти също бяха в града на тепетата. Две следващи вечери в достоверната конюнктура на Античния спектакъл.

 

- В Благоевград кметът Илко Стоянов персонално сервира цветя на примата. А публиката бе впечатлена от единственото по рода си светлинно шоу, което изписа буквите на певицата в неонов цвят.

 

- Лили получи и благи приветствени писма от кметовете на Сандански, Ловеч и Козлодуй.

 

- Освен че примата получи достойнството да открие реновирания спектакъл в Стара Загора, тя се оказа и орисница на мястото, защото при последното си посещаване в града преди няколко години бе поискала на жителите актуализирана сцена под звездите. И през днешния ден те към този момент я имат. 

 

- Почитателите във Враца, Варна и Пазарджик отрупаха изпълнителката с цветя и то в обичаните й нежни нюанси.

 

- Децата от Видин, Бургас, Габрово и Търговище се оказаха най-големите почитатели на примата. Най-малките я засипаха с обятия и нейни портрети.

 

- Лили назова Русе " роден за мен град " и по този начин зарадва още повече почитателите там.

 

- А в Шумен по традиция сервира цветя пред паметника на великия Тодор Колев, като съобщи, че се надява аплодисментите на публиката да стигнат до него.

 

Дотук за мащаба на турнето.

Ето по какъв начин реагира публиката, тъй като точно това е най-красноречивият отзив:

 

- Благодаря от сърце на Лили Иванова за вълшебното прекарване, с което ни подари довечера в зала Орловец! Божествен гений имате, госпожо Иванова! Продължавайте да радвате и вдъхновявате!, съобщи Таня Христова след концерта в Габрово.

 

- Йовка Стефанова пък споделя: " Лили, ти си лек за душата ми! Ти си огън, който не може да бъде угасен, а гласът ти е несравним и популярен!Изживяване, което не мога да опиша с думи, а мога да запазя единствено в сърцето. Респект пред професионализма и гения ти! Благодаря на теб и екипът ти за прелестният концерт! "

 

- А Наталия Недкова прибавя: " Неповторимо преживяване! Уникален глас! Респект и реверанс пред гения, професионализма и завладяващата сила! ".

 

- Желязна дисциплинираност! Много труд и обич към песента и публиката!Велика! С глас от Бог! С необятен диапазон на гласа! Просто, Лили е невероятна! Прекрасна! На сцената,тича и пее, като малко момиче!Респект!, написа Еленка Стаменова след изявата на Лили в Плевен.

 

- Голям гений, няма аналог!! Обичам Лили Иванова от детството си, с цялото си сърце! В детството си знаех и пеех всички нейни песни. Пазя всички нейни гламофонни плочи, касетки, дискове, фотоси и всичко, което е обвързвано с името ЛИЛИ ИВАНОВА, добави пък Галина Владимирова.

 

- За концерта в Стара Загора Чавдар Оцетаров възкликва:  " Достоен старт за летния спектакъл в Стара Загора и жителите му. БРАВО КМЕТЕ. "

 

- " Пускайте спомагателни места най-малко още 1000 ", прибавя Михаил Йорданов.

 

- Митка Иванова пък написа:  " ЛИЛИ е събитие, знамение, а чудесата са...в Божийте ръце!! С цялата ми обич към това, което Бог е решил да Си! "

 

- Пловдивчани се сплотиха към думите: 

...любимата ми певица...ТЯ е моето детство,моята младост моят живот...БЛАГОДАРЯ

Пловдив те обича, ЛИЛИ!
Голямата Лили в Големия град! Това й отива!
Единствена и неповторима! Обичаме те.Лили!

Респект и почитание!!!

 

- „ Това беше най-хубавият ни ден от ваканцията “, показаха три дами, които на следващия ден се връщат в Гърция, където работят. „ Тя е знак на любовта “, каза млада жена, която беше на концерта в Ямбол, дружно със брачна половинка и детето си.

 

- Тя е глас вулкан! Песните ѝ живеят в сърцата!, прибавиха нейни съграждани.

 

- Според благоевградчани Лили е: " С глас като кристал. Вълнуваща, стойностна, същинска! "

 

- А от Хасково прибавиха:  " Тя е гордостта на България! "

 

- " Толкова нежна, а в действителност Великан! ", безапелационни бяха в описанието си за примата добричлии.

 

- В Смолян пък възкликнаха: " Тя е глас ВУЛКАН! Оставя светла следа след себе си ".

 

И всичко изброено дотук е по същински случаи, всичко казано е от страст, гигантска страст, предизвикана от гигантска певица!

 

Мащабът на Турне 2022 на Лили Иванова е без аналог у нас! Това го може единствено звезда от международна големина, каквато безспорно е ЛИЛИ!

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в  и !
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР