Една ефективна и пет условни присъди – това е епилогът

...
Една ефективна и пет условни присъди – това е епилогът
Коментари Харесай

Осъдиха беглеца Груевски на година и половина затвор

Една ефикасна и пет условни присъди – това е епилогът на четиригодишния развой „ Насилие в Център “, прочут също и като „ Шамари за Жерновски “, предава македонската редакция на „ Радио Свободна Европа “, представена от Дарик. Бившият македонски министър-председател - Никола Груевски, който е в бягство и се укрива в Унгария, беше наказан на година и половина затвор, до момента в който вторият обвинен, а точно някогашният министър на превоза и известията - Миле Янакиeски, получи условна присъда.

Подсъдимите Александър Трайковски, Дарко Стойчевски, Даниел Трипуновски и Игор Босковски също получиха условни присъди, които няма да бъдат изпълнени, в случай че не извършат друго закононарушение.

Прокурорът Фатиме Фетаи съобщи след присъдата, че не е удовлетворена и разгласи, че ще апелира, тъй като има вяра, че обвинените не заслужават нищо друго, с изключение на затвор. ''Всички промени в обвинителния акт бяха направени въз основа на изказванията и доказателствата, показани в съда. Специализираната прокуратура и всеки различен орган приключва дейности, когато потвърди обвиняванията в правосъдна зала. Нашата работа в първоинстанционната процедура завършва тук ", съобщи Фетаи.

Защитата също е недоволна от присъдата, защото в заключителните си думи изиска оправдателна присъда за подсъдимите.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР