Една е жертвата до моментна на остров Иския в Италия,

...
Една е жертвата до моментна на остров Иския в Италия,
Коментари Харесай

Една жертва, 13 ранени и 11 издирвани на Иския след свлачищата на италианския о-в Иския

Една е жертвата до моментна на остров Иския в Италия, където се образуваха редица свлачища вследствие на неприятното време и поройните дъждове. Това е 31-годишна локална жителка, осведоми БНР. Ранените са 13 души, един от които в тежко положение. Издирват се 11 души. Останалите без заслон хора се настаняват по хотели. 
Най-много пострада селището Казамичиола терме, през което мина огромно свлачище тръгнало от планината Епомео. Оцелели жители споделят за изпитан неизразим смут и боязън. Над 300 души от избавителните екипи не престават издирването на изчезналите. Съдействие оказват и военните с техника, хеликоптери, подготвеност за това има военният транспортен съд „ Сан Джорджо ”. Близо 100 души, блокирани без ток и вода в жилищата им, към този момент са избавени. Много са фамилиите, които не могат да се върнат по домовете си поради хидрогеоложки рискове.
Специалисти обясниха, че теренът на острова от вулканичен генезис е предразположен на свлачища и строителството е несъобразено с това.Президентът на Италия Серджо Матарела следи обстановката и изрази признателност към спасителите.
Италианското държавно управление ще организира изключително съвещание през днешния ден по обед. Френският президент Еманюел Макрон беседва с премиера на Италия Джорджа Мелони, изказвайки своята взаимност. Остров Иския беше обичано място за почивка на някогашния канцлер на Германия Ангела Меркел. 
Източник: duma.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР