Една доза от ваксината на Pfizer/BioNtech предизвиква имунен отговор, подобен

...
Една доза от ваксината на Pfizer/BioNtech предизвиква имунен отговор, подобен
Коментари Харесай

Една доза от ваксината на Pfizer/BioNtech провокира силен имунен отговор

Една доза от имунизацията на Pfizer/BioNtech провокира имунен отговор, сходен на този след преболедуване и може да защищава от разновидностите на новия ковид хората, които към този момент са били инфектирани, откри английско проучване, представено от Ройтерс.

През декември Англия реши да удължи интервала сред двете дози от имунизацията до 12 седмици, като управляващите оповестиха, че са уверени в разбора си, че първичните дози от имунизациите на Pfizer/BioNtech и AstraZeneca генерират отбрана против вируса.

Изследването, ръководено от университет в Шефилд и в Оксфорд с поддръжката на английския консорциум " Имунология на ковид ", бе огласено преди публично издание в петък. Резултатите от него сочат, че 99 на 100 от имунизираните с първа доза развиват мощен имунен отговор. Те удостоверяват данните от изследването САЙРЪН въз основа на резултатите от имунизационната стратегия на Англия, които откриха, че една доза от която и да е от двете упоменати ваксини понижава тежестта на инфекцията.

" Всъщност САЙРЪН демонстрира доста висока успеваемост на имунизациите против хоспитализация след една доза, като множеството хора преди не са боледували от инфекцията. Така че в този момент се опитваме да разберем какви за механизмите, водещи до това ", сподели пред публицисти Сузана Данахи от медицинския факултет на университета в Оксфорд.

Изследователите са анализирали кръвни проби от 237 души и са открили, че реакциите на антителата и Т-клетките при тези, които не са прекарали заболяването, наподобяват на генерираните след преболедуване. Тези, които са били инфектирани преди, са основали по-силен и по-широк имунен отговор, като реакцията на Т-клетките е към шест пъти по-висока спрямо непреболедувалите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР