Една доза от ваксина на Pfizer/BioNtech или Moderna може да

...
Една доза от ваксина на Pfizer/BioNtech или Moderna може да
Коментари Харесай

Една доза ваксина може да е достатъчна за преболедувалите Covid-19

Една доза от ваксина на Pfizer/BioNtech или Moderna може да е задоволителна за преболедувалите Covid-19 вместо обичайните две дози, тъй като имунната им система към този момент е задействана и разпознава вируса, заяви Ройтерс, цитирайки две обособени проучвания, оповестени в профилирания уебсайт medRxiv, преди да бъдат рецензирани.

В едното проучване 59 здравни служащи, преболедували Covid-19, са получили една доза ваксина и равнищата на антителата им по-късно са били по-високи от нормалното след втората инжекция при неболедувалите хора.

Във второто проучване учените откриха, че 41 преболедували Covid-19 са развили " високи титри антитела до дни след имунизацията ", като тези равнища са с 10 до 20 пъти по високи, в сравнение с при незаразяваните доброволци след една доза ваксина.

" Реакцията с антитела на първата доза ваксина у хора със действителен имунитет е равна или даже надвишава " равнищата на незаразяваните след втора доза, пишат създателите.
Полезна ли ви беше тази публикация? Ще се радваме, в случай че подкрепите електронното издание Mediapool.bg, с цел да може и отсега нататък да разчитате на самостоятелна, професионална и почтена осведомително - аналитична медия.
Абонирайте се за най-важните вести, разбори и мнения на събития от деня. Бюлетинът се изпраща до електронния Ви адрес всеки ден в 18:00 часа.
Ключови думи Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР