Една добра идея чака своето одобрение. Тя е свързана с

...
Една добра идея чака своето одобрение. Тя е свързана с
Коментари Харесай

Добруджа 07 ще си партнира с училищата! До 15 дни ще има яснота около клуба

Една добра концепция чака своето утвърждение. Тя е обвързвана с това да се свърже спорт, бизнеса и всичко, което е реализирано в тази тенденция от ВК Добруджа 07, а към това да се привлекат и учебните заведения, това има за цел през новата образователна година членът на УС на ВК Добруджа Драган Нешич. При това той не има намерение да се притеглят децата единствено към волейбола, а да се направи опит да се срещнат със спорта изобщо. За задачата
към този момент е извършена предварителна среща с преподаватели по физическо образование от добричките учебни заведения, а тези дни следва нова среща с тях. След нея от СУ „ П.Р.Славейков” са показали интерес и са поискали да стартират работа незабавно. Преподавател там е дългогодишният играч по хандбал Красимир Станков, който, със единодушието на учебното управление незабавно се е отзовал на поканата, отправена от Драган Нешич. Вече е извършена първа подготовка през предходната седмица с деца от 4 клас, на която са се явили 60 малчугани.
Много е значима връзката сред спорт и обучение, споделя Нешич и добавя, че той като родител и като професионален треньор не желае по никакъв метод да бъдат лъгани тези деца, че могат да станат професионални спортисти. Ние желаеме да ги насочим на първо място да учат, а по-късно, в случай че Господ и техните качества дадат опция да станат такива – това ще е още по-добре.
Партньори в учението и спорта, по този начин са озаглавили своя план в СУ „ П.Р.Славейков” и дори към този момент са изработили книгоразделител.

Знаем, че спортът е дейно средство в битката за отрицателните трендове и феномени и ние считаме, че той е по-добрия метод децата да пораснат, тъй като дава положително здраве и позитивизъм, дава доста мотивация и мощ, учи децата на почитание към другите и самоуважение, което е доста значимо. Затова прегърнахме концепцията, споделя Пом. шефът на СУ „ П.Р.Славейков” Ани Иванова. Училищното управление има намерение към датата 22 май да организира огромен състезателен празник в центъра на Добрич, където да бъдат поканени децата от всички други добрички учебни заведения. Тя също по този начин съобщи, че е доста удовлетворена, че тъкмо ВК Добруджа 07 е сътрудник на учебното заведение и дори се похвали, че по време на откриването на Панорамата на междинните учебни заведения в сряда на площада, на щанда на учебно заведение Славейков са участвали и волейболисти. Това се приема доста добре както от учениците, по този начин и от родителите, призна Ани Иванова.

До 15 дни ще има отговор на всички въпрос към бъдещето на мъжкия тим

Нешич призна за интерес от страна на играчи към ВК „ Добруджа”. Ако желаеме незабавно можем да създадем тим, сподели той. А на въпрос дали ще застане на поста старши треньор отговори по този начин: Не скътвам моя интерес да остана в Добрич. Аз съм и родител, имам работа, която ме прави благополучен, само че не прави щастливо моето семейство. Със сигурност нашият волейболен клуб е едно място, където аз мога да работя и може би един ден ще работя, само че това не ми е цел. Аз желая да вървим напред. Дали съм аз треньор или различен, ще забележим след 15-на дни, когато ще вземем решение кой ще е президент.
Известно е, че Галин Господинов сподели още преди една година…ние имаме един кавалерски ангажимент сред нас (става дума за всички, които имат присъединяване в плана „ Добруджа 07”), че всеки, който има желание да се отхвърля от тази активност, би трябвало да го съобщи година по-рано. Вече има и дата за осъществяване на УС, по думите на Драган Нешич. Той съобщи, че и Галин Господинов, и Веселин Велев имат доста други задължения и хранят доста други фамилии. В това отношение волейболът не е приоритет сега за тях, което е обикновено.
След 15 дни ще има безусловно всичко точно…аз, някой друг…Сега работя за нашата школа - Изида и Добруджа 07 е едно и също, а аз съм всекидневно в залата. Той призна, че след 20 години треньорска работа и в никакъв случай не е бил асистент треньор, а в този момент оказва помощ на Веселин Великов и на юношите старша възраст.
Имаме положителни юноши, имаме двама в националния тим (Теодор Йорданов и Дамян Колев, които се върнаха от Чехия с шесто място и право да вземат участие на СП през идната година)
За първи път работя с деца, призна Нешич и изрече удовлетворение какъв брой доста труд хвърлят те по време на подготовка. Треньорът призна още за спогодба, че който има двойки отпада от подготовката, без да е значимо кой е той. И когато си оправи оценките – е добре пристигнал още веднъж в залата.
Аз знам какво значи професионален спорт – на следващия ден ще се контузиш и оставаш на улицата. За страдание ние сме стока, която се продава и когато някой демонстрира интерес към нас – сме положителни, сега, когато този интерес изчезне – ние умираме. Ето това не желая да се случи на нито едно детенце и затова желаеме да вържем учебно заведение – клуб. Искаме да вържем и това през спорта някой да замине за Щатите, с цел да учи – образци има във волейбола.
На въпрос за какво не престават да упражняват Маринков, Арнаудов и Жулиен Георгиев, макар че сезонът свърши и значи ли това, че подържат форма, тъй като чакат предложения от чужбина, Нешич първо изиска да отхвърли слух, че Маринков щял да става треньор в детската школа на клуба. Самият Маринков също отхвърли тази информация за нашата медия, а Нешич сподели:
Тези момчета заслужават да играят в чужбина. Надявам се да намерят доста положителни тимове. Той ги похвали поради отношението им към подготвителния развой.

Суперлигата ще включва 14 тима, сподели Драган Нешич и пожела главната цел на клуба да е цялостната зала

Да, доста играчи желаят да дойдат и да играят в Добрич, признава експертът и загатва, че става дума за момчета, които са минали през Добрич през годините. Според него на този стадий няма потребност да се загатват имена, обаче е истина, че в случай че желаеме, още в този момента можем да създадем тим. Навярно сте първите, които го научават, само че през вчерашния ден заседава УС на БФ Волейбол и бе признато решението Суперлигата да се състои от 14 тима. Това ни основава проблеми от една позиция, само че въпреки това, заради тази причина може би ще вкараме нашите момчета в тима, тези, които са на 15, 16, 17 години. И е значимо да се посочи, каква ще е концепцията за тим за идната година. Радвам се, че ни търсят, тъй като това значи, вършим положителни неща през всичките тези години. Имах цел, когато започнахме – залата да е постоянно цялостна. Успяхме ненапълно и дано това да ни е съществена цел отново – не четвърто, не първо място, не шампиони…според мен първенец не прави цялостна зала. Пълната зала я прави отношението на тима към публиката и на публиката към тима. Ние сме обществена активност в този град и доста се веселя, че учебно заведение Славейков е първото, което разбра, че ние в действителност сме сериозен материал, който може да се употребява.

dobrudjabg.com
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР