Една дълга борба е към своя край - очакванията са

...
Една дълга борба е към своя край - очакванията са
Коментари Харесай

От 2025 г. ще имаме право да се откажем от мобилни услуги без плащане на неустойки

Една дълга битка е към своя край - упованията са от следващата година да имаме право да се откажем от мобилни услуги, стига мобилният оператор да е оповестил индексация по отношение на инфлацията и това ще може да се направи без наказателна клауза. Това излиза наяве след провели се срещи сред КЗП и телекомите.

От 2025 година при положение, че е приложена индексацията, потребителите имат 30-дневен период в който може да се откажат от услугата без никакви условности и без да заплащат каквито и да е неустойки от контракта, който е подписан с мобилния оператор.

Това разяснява в студиото на  " Денят стартира "  Стоил Алипиев - ръководител на Комисията за отбрана на потребителите.

В съглашението са уредени две неща - първото е правото на отвод на потребителите от контракта, за което не съществуват никакви законови лостове и механизми, с които да принудим търговеца да се съгласи с това нещо по правосъден ред. А второто е реализиране на безспорна взаимност на правата на потребителите в връзките, когато цените се индексират в резултат на справедливи аргументи, както е в тази ситуация - насъбрана инфлация ", разясни Алипиев.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР