Една четвърт от ромските деца страдат от недохранване, а продължителността

...
Една четвърт от ромските деца страдат от недохранване, а продължителността
Коментари Харесай

Европейска агенция за основни права: Ромите живеят 10 години по-малко от останалите европейци

Една четвърт от ромските деца страдат от недохранване, а продължителността на живота на ромите в е с 10 години по-кратък спрямо този на другите европейци. Това сочи изследване на Европейската организация за съществени права, което изкарва на бял свят шокиращи усложнения, с които се сблъскват ромите в модерна Европа, съобщи шефът на организацията Майкъл О Флахърти, представен от БГНЕС.
Изследването е направено въз основата на изследване, извършено през интервала декември 2018 – юли 2019 година измежду повече от 4 500 роми в Белгия, Франция, Ирландия, Холандия, Швеция и Англия. Децата постоянно се сблъскват с прояви на злост, а съвсем една трета от родителите настояват, че децата им са били обект на вербални нападки в учебно заведение поради произхода си.
 Екологичен потенциал: Трябва да се направи повече против общественото изключване и антиромските настройки Екологичен потенциал: Трябва да се направи повече против общественото изключване и антиромските настройки
Европейските структурни антиромски настройки би трябвало да спрат, споделят депутатите,които упорстват за ограничения гарантиращи еднакъв достъп до жили...
Според друго проучване на Европейската организация за съществени права, на 45% от жителите на Европейски Съюз би им било неприятно да имат за съседи роми, като най-голям е процентът във Франция – 52%. За да се усъвършенства това положение организацията приканва държавите-членки на Европейски Съюз да разрешат на ромите да водят привичния за тях метод на живот и да им обезпечат задоволително места за настаняване.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР