Една част от служителите на БАБХ, работещи на ГКПП Капитан

...
Една част от служителите на БАБХ, работещи на ГКПП Капитан
Коментари Харесай

Христо Даскалов: Част от служителите на БАБХ на Капитан Андреево се уплашиха от промени

Една част от чиновниците на БАБХ, работещи на Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " имаха боязън от това, че желаеме да създадем смяна .

Това съобщи в студиото на " 120 минути " по БиТиВИ на Българската организация по сигурност на храните (БАБХ) проф. Христо Даскалов
 Христо Вълчанов:
Христо Вълчанов: " Евролаб 2011 " няма да се върне на " Капитан Андреево "

Полагат се старания да проработи държавната лаборатория

Той описа, че огромна част от чиновниците на БАБХ, работили на граничния пункт, след 20 май 2022 година (когато стартира следствието за компанията " Евролаб 2011 " ) се активизираха и започнаха да намират ужасно доста проблеми, за които те не са загатвали в продължение на 10 години.

Някои от тях са получавали по 800 лева и са мълчали и са били прекомерно удовлетворени . В един миг тези същите чиновници започнаха да пишат " кървави писма ", че заплатите са ниски. Беше доста забавно тяхното държание. Една част от тези чиновници са били в доста близки връзки с тази компания (б.р. - " Евролаб 2011 " ) и единствено можем да вършим догадки какво се е случвало, с цел да бъдат толкоз спокойни 10 години , добави той.

Информацията бе разкрита по БиТиВи за активността на компанията " Евролаб 2011 " по фитосанитарния надзор на вноса на селскостопанска продукция през Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево ", който е и външна граница на Европейски Съюз. И научиха за предлагания на Христо Даскалов рушвет. 
 Уволнението на шефа на БАБХ не било поради
Уволнението на шефа на БАБХ не било поради " Капитан Андреево "

Явор Гечев твърди, че до момента в който е министър, граничният пункт ще работи обикновено

" Граничен контролно-пропусквателен пункт " Капитан Андреево " беше първата ни стъпка да си върнем страната , където тя би трябвало да бъде. Когато приказваме за граничния надзор, България е външна граница на Европейски Съюз, това значи, че ние би трябвало да поставяме двойни старания границата да бъде следена от страната и да изпълняваме всички наши поети задължения ", съобщи още някогашният шеф на БАБХ.

Христо Даскалов добави, че се е отказал от защитата си на 30 август.

" Това беше и денят, в който подадох молбата за отпуск, тъй като на 31 август се оповестиха листите за претендентите за народни представители. Не си показах себе си в центъра на Пловдив или Карлово да заедно съм с две въоръжени момчета. Слава Богу, към този момент съм жив и мисля да продължа и за бъдеще по този начин ", добави Христо Даскалов.
 Христо Даскалов: Не съм уволнявал никого, няма външно назначени хора в БАБХ
Христо Даскалов: Не съм уволнявал никого, няма външно назначени хора в БАБХ

Новоназначеният началник на БАБХ желал да върне остарялата лаборатория победоносно на " Капитан Андреево "

Припомняме, че в мандата си Христо Даскалов заяви, че му е във връзка със схемите, които бяха разкрити на " Капитан Андреево " и фитосанитарния надзор. Не се знае за резултати от следствието на случая, по който и изтекоха записи.

В огромна степен Даскалов за определяне на държавния надзор там. Веднага след встъпването в служба на служебното държавно управление към този момент бе оповестено, че на пункта на южната ни граница към този момент всичко е умерено.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР