Една част от парламентарната група на ГЕРБ иска правителство с

...
Една част от парламентарната група на ГЕРБ иска правителство с
Коментари Харесай

Христо Иванов: Една част от парламентарната група на ГЕРБ иска правителство с ДПС

" Една част от парламентарната група на ГЕРБ желае държавно управление с Движение за права и свободи ". Това съобщи съпредседателят на " Демократична България " Христо Иванов пред " Дарик радио ". По думите му тези депутати са водени от ръководителя на групата Десислава Атанасова.

Според Иванов тази група се схваща добре с сътрудниците си от Движение за права и свободи, имат си доверие и приказват на един властови език. Той добави, че тези депутати от ГЕРБ желаят централната власт, в случай че би трябвало и силово, с цел да се завоюват локалните избори. Съпредседателят на " Демократична България " счита, че партията на Бойко Борисов може да загуби ръководството в София и още 2-3 огромни града. " Това към този момент ще е друга България ", добави Иванов.

Той сподели още, че има и друго крило в ГЕРБ, което схваща, че коалиция с Движение за права и свободи е " път към небитието ".

" Те схващат, че би трябвало да се търси път към силите на смяната, само че не са подготвени да платят цената за това ", посочи Христо Иванов.

Той добави, че водачът на Движение за права и свободи Мустафа Карадайъ е споделил през днешния ден, че партията ще поддържа ГЕРБ за сформиране на държавно управление. Подобна позиция обаче не е публикувана от Движение за права и свободи, а и няма публична информация за негово изказване.

Иванов съобщи, че при неуспех на съставяне на кабинет с първия и втория мандат ще се стигне до третия, който бил хазартна игра.

" Там зависи от великата тото машина - президентът Румен Радев. Не знаме по какви основание и на кого ще го даде. Този мандат не се дава по сантименти. Президентът би трябвало да е медиатор, а той стартира да показва лични желания. Няма право ", сподели Иванов.

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР