Една част от обществото е свикнала, че ще си живее

...
Една част от обществото е свикнала, че ще си живее
Коментари Харесай

Известен бизнесмен разгроми Банев: Той е олигарх лешояд

Една част от обществото е привикнала, че ще си живее добре без значение от положените старания и това е нездравословно за всички. Поговорката " Който не работи, не би трябвало да яде " е вярна, само че се изисква неотстъпчивост, с цел да не си позволиш да окажеш помощ на " гладния ". Така предприемачът Ивайло Пенчев вижда огромния проблем освен на България, само че и на всички западни страни.



Произтича от Държавата на благоденствието. Когато страната изпраща обръщение към хората: " Вие, глупави, умни, мързеливи, няма значение, вие заслужавате заслужен метод на живот, всеки човек заслужава да живее почтено! ", това обръщение разглезва и унищожава. Точно тази податливост да оказваме помощ на мързеливите, които са по желание подвластни, е нездравословна за обществото, съобщи той пред bTV.

Пенчев цитира Ницше съгласно който милосърдието било " един от най-големите пороци ".

Трябва да знаем, че България не е най-лошото място и изобщо не е от най-лошите места. България има късмет да се развие доста по-бързо от огромна част от останалия свят, акцентира Пенчев. Той изрази мнение, че ни липсва самочувствие и това не ни разрешава да продаваме продукцията си скъпо и да бъдем самостоятелни: " Едно известно време сме били васали на турците, след това – на руснаците, а в този момент – на американците ".

Според Ивайло Пенчев страната може да се развие доста по-добре, в случай че няма опозиция от страна на администрацията за импорт на служащи от чужбина – да вземем за пример, от Шри Ланка или Пакистан.

Всяко общество се развива с помощта на една каста – бизнесмените. Никой различен не развива обществата и не основава стабилно благосъстояние както бизнесмените, безапелационен беше той.

В същото време, той акцентира, че у нас има олигарси, които са " лешояди " и единствено " разпарчетосват ", като даде образец с Николай Банев: " Аз сътворявам стойност, а този човек е от тези, които унищожават стойност. Такъв човек не е бизнесмен, това е хитрец ".
Източник: marica.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР