Edna.bg представя Зорà Романска – буква З от нашия проект

...
Edna.bg представя Зорà Романска – буква З от нашия проект
Коментари Харесай

З като Зорà Романска: Жената, която Париж обикна

Edna.bg показва Зорà Романска – писмен знак З от нашия план „ Жените от А до Я “. Вижте повече за него тук >>>

Първа писмен знак З в името е индикатор за амбициозна и съзидателна персона с креативна и градивна настройка.

Трудолюбив и удобен човек, който се стреми към веществен триумф, прогрес и благоденствие. Обикновено има нужните мощ, смелост, непримиримост и обществена пригодливост.

Зорà не можеш да подминеш. Има лъчение, което усещаш отдалече и те държи дълго по-късно.

Около нея витае Изкуството. Виждаш го в метода, по който се облича, в бижутата и аксесоарите, които прави, в смелостта да смени една фешън столица с друга и да ги покори, и двете.

Edna.bg ви среща с една изключителна жена – дизайнерът Зорà Романска.

Каква е твоята специалност и за какво избра нея?

Аз съм актьор по душа, по предопределение и по обучение. Още от дребна знаех каква е моята задача.

 Зора Романска Личен списък

Завърших Художествена академия в Италия, компетентност “Живопис “ и по-късно и графичен дизайн. Направила съм дълъг лист от изложения в чужбина, в портфолиото ми има и няколко значими и забавни награди.

Преподавах даже в една академия там за няколко години. Но сега се занимавам напълно с марката ми ZR-Zora Romanska , тъй като не ми остава никакво време да седна пред платното и да хвана четка в ръка. Вярвам мощно, че един ден и това ще стане.

Усещам мощна потребност да рисувам понякога.

С мода започнах да се занимавам едвам през 2013, когато се завърнах в България дефинитивно. Идеята да потегли в тази посока беше напълно неосъзната, водена от сърцето и очевидно насъбраните години в една от най-модните страни по някакъв метод ме насочиха.

 Зора Романска Личен списък

Богатството, което натрупах от изкуството, в този момент се показва посредством ексцентричните ми бижута и аксесоари, които към този момент излизат отвън граници и се трансформират в цели облекла с различим почерк.

Мога умерено да кажа, че специалността ми е толкоз разнообразна и отворена, че в никакъв случай не е скучно и постоянно има доста и нови провокации. Срещам се непрестанно с хора. Откривам нови техники. Сбъдвам мечти…

Кои женски качества ти помогнаха в работата?

Една жена постоянно би трябвало да е усмихната, също така аз съм артистична в връзките ми с хората и в стила ми на обличане. Понякога съм дръзка.

Но всичко това е като магнит за хората към мен. Комуникацията - ето това е едно от най-големите ми качества.

Тя ми оказва помощ в доста направления от работата ми. Сензитивна съм, поверявам се на себе си. Любопитството към новото и незнайното също ми е потребно.

Успяваш ли да балансираш сред работата и фамилията?

Обичам и двете, но доста.

 Зора Романска Личен списък

Нямам работно време. Така е било постоянно. Харесва ми. Работата ми е част от фамилията и фамилията е част от работата ми. Случва се и да си давам сметка, че е нужно да отделя повече време за дъщера ми Аура и дома, само че всичко е на интервали и зависи от съответни задължения.

При добра организация и помощ от баби и дядовци всичко се подрежда. Балансирам колкото мога и си слагам цели. Понякога концепциите ми идват в неуместни моменти и би трябвало да се възползвам. Нищо не е по-важно от вдъхновението.

Ежедневието ми е толкоз динамично и разнообразно.

 Зора Романска Личен списък

В коя женска житейска роля се чувстваш най-добре (домакиня, майка, специалист, любима)?

О, аз съм като доста от модерните дами през днешния ден. Правя хиляди неща по едно и също време, тъй че съм една цялост от всичките. За положително или неприятно.:)

Или най-малко се пробвам. Харесва ми да подготвя вкусна италианска вечеря, да изляза с щерка ми да изядем един прекрасен сладолед дружно, нехайно, да подгорвя новата сбирка за Париж и да кажа на мъжа ми, че го обичам.

Какво си казваш, когато изпитваш компликации?

Не се давам елементарно. Амбицирам се доста. Винаги са ме определяли като мощен и разумен човек. И в действителност съм такава. Но не е елементарно да носиш това предопределение, тъй като всеки един от нас от време на време се чуства слаб и беззащитен и има потребност от поддръжка.

 Зора Романска Личен списък

Близките и приятелите ми са всичко, за купона и заниманията, само че и за компликациите. Мисля, че това е най-ценното и същинското в живота.

А по кое време ще си кажеш „ Е, съумях “?

Никога! Характерът ми е подобен. Високи цели, големи хоризонти и неуморен дух.

В момента пътуваш доста сред София и Париж. Там ти се случват доста хубави неща. Разкажи ни повече?

Париж в последната година стана като мой втори дом. Обичам този град по време на Седмицата на модата. Толкова е друг, живописен, богат, всичко се трансформира в мода и изкуство.

Срещаш целия свят там. Вече мога да се похваля, че след една поредност от изложби на разнообразни места, открих моето.

Тази година през септември Париж в действителност беше възвишен. Много мощен сезон. Невероятни фешън ревюта, любопитни шоуруми, хора от целия свят. Във въздуха се усещаше силата и колорита, с които идното лято ще пристигна.

 Зора Романска Личен списък

Много интензивна подготовка на последната ми лятна сбирката, която носи името LAVA, тъй като кожата е преобразена в разтичаща се черна канара, която може да придобие неповторима и артистична релефна форма. Всички части от сбирката са уникати и направени напълно на ръка. Идеята е да се приближат до вулканични кожени скулптори и силуети, наблягайки разнообразни форми на тялото. Тя занапред ще търпи още доста огромно развиване.

Конкуренцията в Париж е постоянно убийствена, само че какво по-стимулиращо от това. Дизайнери от целия свят кръстосват хрумвания, планове и култури. Чудесно! Около теб се чуват най-малко 4 езика по едно и също време. Париж е моята врата към света.

От този сезон в един от най-емблематичните бутици за авангардни марки в Ню Йорк се продават към този момент мои творби. Клиенти са известни музиканти и актьори.

 Зора Романска Личен списък

Започвам редица забавни колаборации с известни марки и фотографи в Италия.

Какво мечтаеш да имат всички дами по света?

Това е въпрос с нараснала компликация, тъй като всяка жена има свои хрумвания и фантазии. За духовните полезности или материалните?

Преди всичко, колкото и тривиално да звучи, бленувам за мир и съгласие. Жената би трябвало да бъде обект на обич, а не на принуждение и тормоз. Всичко останало е елементарно. Чанти, обувки, очила, дрехи….

Можете да откриете Зора и нейните произведения тук >>>
Източник: edna.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР