Една безкрайна и неспечелваема война в Европа? Това е, от

...
Една безкрайна и неспечелваема война в Европа? Това е, от
Коментари Харесай

САЩ и Западна Европа се притесняват от несигурния край на войната в Украйна

Една безкрайна и неспечелваема война в Европа? Това е, от което се опасяват водачите на НАТО и за което се приготвят, до момента в който съветската инвазия в Украйна навлиза в третия си месец с малко признаци за решителна военна победа за която и да е от двете страни и към този момент не се вижда решение, разяснява Associated Press.

Възможността за основаване на патова обстановка подхранва опасенията, че Украйна може да се трансформира смъртоносно европейско полесражение и източник на континентална и световна неустойчивост за месеци или даже години.

Енергийната и продоволствената сигурност са най-непосредствените терзания, само че солидната западна поддръжка за Украйна, до момента в който светът към момента излиза от пандемията на ковид и се бори да се оправи с последствията от изменението на климата, може да задълбочи рецесията в световната стопанска система. И в случай че Русия реши да ескалира, рискът от по-широк спор нараства .

Съединени американски щати и техните съдружници обезпечават непрекъснат поток от смъртоносни оръжия в Украйна, с цел да я задържат в борбата. Докато множеството анализатори споделят, че Киев се държи, тези колета би трябвало да продължат, в случай че Западът желае да поддържа президента Володомир Зеленски да завоюва или най-малко да продължи да стопира или отблъсква съветските сили.

Точно както съветският президент Владимир Путин не е дал сигнал за предпочитание за усилване на нашествието нито с обща готовност на войски, нито с потребление на неконвенционални оръжия, той също не е посочил никакви признаци на оттегляне . Същото се отнася и за Зеленски, който в този момент твърди, че Украйна освен ще отблъсне сегашната съветска инвазия, само че и ще си върне контрола над Крим и други области, които Русия е окупирала или управлява по различен метод от 2014 година

" Много е мъчно да се види по какъв начин може да се реализира решение посредством договаряния в този миг ", сподели Иън Кели, пенсиониран посланик деец, който е служил като дипломат на Съединени американски щати в Грузия, друга някогашна руска република, върху която Русия има териториални искания.

" Няма метод Украйна да се отдръпна ", сподели Кели. " Те мислят, че ще завоюват. "
 В Украйна: Настъпление в Луганск, контранастъпление в Харков
В Украйна: Настъпление в Луганск, контранастъпление в Харков

Има ли цивилни към момента в " Азовстал "?

В същото време Кели сподели, че без значение какъв брой неправилни калкулации е направил Путин по отношение на силата и волята на Украйна за опозиция или единството и решителността на съдружниците от НАТО, Путин не може да одобри проваляне или нещо по-малко от сюжет, за който може да твърди, че съставлява победа.

" Би било политическо самоубийство Путин да се отдръпна ", сподели Кели. " Много е мъчно да се види решение посредством договаряния в този миг. Нито една от страните не желае да спре да се бие и най-вероятният излаз е война, която продължава няколко години. Украйна ще се трансформира в " гнойна рана " в средата на Европа.

Американските чиновници, като се стартира с президента Джо Байдън, наподобява са съгласни, че задачата на Вашингтон е освен да помогне на Украйна да се отбрани, само че и да " отслаби " Русия до точката където не съставлява опасност.

Путин " няма излаз сега и аз се пробвам да схвана какво да вършим по отношение на това ", к, откакто подписа законодателство, предопределено да рестартира закона за " заем-наем " от Втората международна война и прикани от военна и филантропична помощ за Украйна.

И по този начин, какво да се прави? Френският президент Еманюел Макрон, което избавя лицето както на Русия, по този начин и на Украйна.

" Ще имаме мир, който да изградим на следващия ден, дано в никакъв случай не забравяме това ", сподели Макрон в понеделник. " Ще би трябвало да създадем това с Украйна и Русия към масата. Краят на полемиката и договарянията ще бъдат сложени от Украйна и Русия. Но това няма да бъде направено с отказване, нито с изключване един различен, а още по-малко с оскърбление. "

Американските чиновници не са толкоз сигурни, макар че позволяват, че краят на войната зависи от Украйна.

" Нашата тактика е да се погрижим Украйна да излезе победител от този спор ", сподели представителят на Държавния департамент Нед Прайс тази седмица. " Украйна ще направи това на масата за договаряния. Нашата цел е да укрепим позицията на Украйна на тази маса за договаряния, до момента в който продължаваме да постановяваме възходящи разноски на Руската федерация.

Но огромната неустановеност по отношение на това какво съставлява " победоносна " Украйна разтревожи публични лица в някои европейски столици, изключително тези в балтийските страни Естония, Латвия и Литва, които са членки на НАТО, граничещи с Русия и изключително загрижени за вероятните бъдещи планове на Москва.

За балтийските страни и други страни от източния фланг на НАТО опасността е действителна и спомените за руската окупация и ръководство остават свежи. Те споделят, че отстъпките на Русия в Украйна единствено ще насърчат Путин да продължи на запад.

" Честно казано, към момента не приказваме за финала ", съобщи със страдание литовският външен министър Габриелиус Ландсбергис пред организацията в изявление в понеделник. Той сподели, че всички териториални отстъпки в Украйна ще ни слагат в свят, където " редът, учреден на разпоредбите " е сменен от " ред, учреден на закона на джунглата ".

Ландсбергис предложи западните народи да издават обществени изказвания за това какво би било победа в този спор. " Какво бихме счели за победа, същинска победа? Какъв би бил сюжетът, който бихме желали? "

, надхвърляйки позицията на Съединени американски щати и тази на други водачи на НАТО. Според него промяната на режима в Москва е единственият метод да се отбрани европейската и западната сигурност в дълготраен проект.
 Реакции на речта на Путин: Луд дъртак в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита
Реакции на речта на Путин: Луд дъртак в самоизолация, който вади цитати от чекмеджето за зомбита

Ходорковски: Киев още веднъж е бомбардиран от потомците на някои от спечелилите, които станаха фашисти
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР