Една българска фирма е част от тазгодишното издание на Deloitte

...
Една българска фирма е част от тазгодишното издание на Deloitte
Коментари Харесай

Българската "Ботрон" попада в тазгодишната класация Deloitte Fast 50

Една българска компания е част от тазгодишното издание на Deloitte Technology Fast 50 – ранглиста, която мери растежа на софтуерни компании в Централна и Източна Европа в интервал от три години. Това е софтуернета компания " Ботрон ", чиито доходи сред 2015 и 2018 година са нарастнали с 503%. Тя заема 40-а позиция.

" Ботрон " създава бизнес програмен продукт, който се употребява от над 3000 компании по целия свят, в това число и повече от половината компании в листата Fortune 100. През 2015 година приходите на " Ботрон " са 1 млн. лева и облага 305 хиляди лева, до момента в който през 2018 година те към този момент са нарастнали до 5.4 млн. лева оборот и 1.6 млн. лева облага.

Абонирайте се за Капитал Четете безкрайно и подкрепяте напъните ни да пишем по значимите тематики Тазгодишният победител в класацията е литовската Voltas IT, която отбелязва растеж на приходите си от 5734% за последните три години. Следват я Prusa Research (4527%) и Blindspot (4445%), като и двете компании са от Чехия. Петицата се оформя от словашката Itrinity (3066%) и хърватската Bazzar (2821%).

Класацията се изготвя всяка година, само че има една специфичност: Deloitte не преглежда данните от комерсиалните регистри на всяка страна, с цел да открият кои са най-бързо растящите компании, а употребява способ, при който компаниите би трябвало сами да аплайват. Съответно, не е наложително това да са най-бързо растящите софтуерни компании в района, а единствено най-динамичните измежду тези, които са поискали да вземат участие.

България се показва изменчиво в класацията. През предходната година липсваше българска компания в нея, до момента в който през 2017 година страната бе представлявана от две компании. Тази година преобладават фирмите от Чехия (19) и Полша (11). Представители има още от Хърватия (6), Литва (5), Словакия (3), Унгария (3), а Босна и Естония, също като България, са с по един представител. Средният растеж на приходите при всички компании от класацията е 1129%, като най-вече са софтуерните компании – общо 31, следвани от тези в областта на медиите и хардуера.
Източник: capital.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР