Едмонд Назарян започва с норвежеца Сноре Лунд на старта в

...
Едмонд Назарян започва с норвежеца Сноре Лунд на старта в
Коментари Харесай

Едмонд Назарян срещу норвежец, Айк срещу азер на старта на Евро 2020

Едмонд Назарян стартира с норвежеца Сноре Лунд на старта в категория до 55 кг на класическия жанр от европейското по битка в Рим. Съперникът на 18-годишния гений е финалист от шампионата на страната си през 2019-а.

При триумф двукратният европейски първенец за кадети ще срещне спечелилия от конфликта сред германеца Фабиан Шмит и Джовани Френи (Италия). В потока на Назарян-младши е и азерът Елданиз Азизли, международен и европейски първенец за мъже от 2018-а, с който могат да се срещнат на полуфиналите.

Схватките стартират от 12,30 ч българско време (11,30 ч местно).

Сравнително удобен чоп изтегли Айк Мнацаканян в кат.до 77 кг. Бронзовият медалист от международно и европейско състезание в по-долната категория започва против Санан Сюлейманов (Азербайджан). В неговия поток е сърбинът Виктор Немеш, призьор от огромни шампионати, с който могат да се срещнат на полуфиналите. В другия поток е русанакът Опиев, призьор при 23-годишните. За Айк това ще е дебют в олимпийската категория на огромно състезание, като всичките му 3 оценки за България до момента, бяха в неолимпийската до 72 кг.

Европейският първенец от 2017-а Тарек Абделслав пък стартира с чеха Петер Новак при 87-килограмовите. В потока на нашия национал е азерът Ислам Абасов, трети от международното до 23 година през 2018-а.

При 63-килограмовите първенецът на България Никълъс Сулев среща турчина Рахман Биличи, трети на шампионата " Дан Колов - Никола Петров " от 2019 година А при тежките до 130 кг младият Радослав Георгиев стартира с Микола Кучми (Украйна), бронзов медалист от европейските игри през 2019 г.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР