Едмънтън надигра водача в Западната конференция Колорадо с 6:3 в

...
Едмънтън надигра водача в Западната конференция Колорадо с 6:3 в
Коментари Харесай

Едмънтън срази водача на Запад Колорадо в NHL

Едмънтън надигра лидера в Западната конференция Колорадо с 6:3 в среща от NHL. Ивендър Кейн се отличи с три гола и асистенция за Ойлърс, а другите попадения осъществиха Еван Бушар, Кейлър Ямамото и Крис Ръсел. Отборът е в серия от четири следващи победи и заема пето място в Западната конференция. За Колорадо два гола означи Валери Ничушкин, а един път се разписа Нейтън Маккинън.

Успех с 6:3 реализира и Минесота в дуела против Сиатъл. Кирил Капризов се отличи с попадение и три голови паса, и стана първият състезател в историята на клуба си с най-малко 100 точки в един сезон (45 гола плюс 56 асистенции). Победата е под номер 50 за Минесота този сезон, който донесе рекордните за отбора 107 пункта.

Отава записа втора поредна победа като посетител, откакто се наложи над Кълъмбъс с 2:1 след осъществяване на дузпи. Тим Щуцле вкара победния гол при наказателните удари, а в постоянното време за “сенаторите” се разписа Брейди Ткачук. Вратарят Филип Густавсон избави 33 удара.

Вашингтон надигра Аризона с 2:0 и се изравни по точки с Питсбърг в класирането на третото място в Столичната дивизия. Конър Шиъри вкара в първата третина, а Джон Карлсън добави втори гол 25 секунди преди края на срещата. Стражът Витек Ванечек записа първи мач без позволен гол през този сезон. Победата е седма за Вашингтон в последните девет дуела.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР