Едмънтън надделя над гостуващия Лос Анджелис с 6:3 и поведе

...
Едмънтън надделя над гостуващия Лос Анджелис с 6:3 и поведе
Коментари Харесай

ОБЗОР: Едмънтън вкара 6 на Лос Анджелис и е на победа от успеха

Едмънтън надви над гостуващия Лос Анджелис с 6:3 и поведе с 3:2 победи в серията от първия кръг на плейофите в Западната конференция на Националната хокейна лига, с което се приближи единствено на един триумф от продължение напред в елиминациите за Купа " Стенли ".

Домакините започнаха мощно мача и след по-малко от четвърт час водеха с 3:1, а при започване на третия интервал усилиха преднината си до 6:2, което на процедура предреши срещата.

Ник Бюгстад изпъкна с две попадения, а Ивандър Кейн, Леон Драйзайтл, Брет Кулак и Зак Хайман също се разписаха. Конър Макдейвид, Дарнел Нърс и Матиас Екхолм способстваха с по две асистенции, а вратарят Стюърт Скинър направи 25 спасявания.

Адриан Кемпе се отличи с гол и асистенция за гостите.

Далас завоюва с 4:0 в личната си зала против Минесота и също взе задатък от 3:2 победи в първия кръг на Запад.

Джейк Оутинджър отрази всичките 27 мача и стана първият вратар, който не позволява гол в плейофите през този сезон, записвайки по този метод и общо втори " шътаут " в кариерата си в елиминациите за Купа " Стенли ".

Тайлър Сегин и Джейсън Робертсън приключиха с по гол и асистенция за тексасците, Роопе Хинц способства с три асистенции, а Мейсън Марчмънт и Тай Деландреа също се разписаха.

Вторият от постоянния сезон в Източната конференция Каролина пропусна да затвори серията от първия кръг против Ню Йорк Айлъндърс, откакто позволи домакинско проваляне с 2:3.    

Пиер Енгвал и Брок Нелсън приключиха с по попадение и асистенция, Матю Барзал също беше прецизен, а Иля Сорокин направи 34 спасявания за гостите, които понижиха изоставането си в общия резултат от плейофа на 2:3 победи.

Пол Щастни и Себастиан Ахо осъществиха за Каролина, само че това не беше задоволително.

Резултати от първия кръг на плейофите в НХЛ (играе се до 4 победи):

Западна конференция

Едмънтън - Лос Анджелис - 6:3
* Едмънтън води с 3:2 победи в серията.

Далас - Минесота - 4:0
* Далас води с 3:2 победи в серията.

Източна конференция

Каролина - Ню Йорк Айлъндърс - 2:3
* Каролина води с 3:2 победи в серията.
Източник: novsport.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР