Едиз Батран спечели финалите на Интерактив тенис за годината, но

...
Едиз Батран спечели финалите на Интерактив тенис за годината, но
Коментари Харесай

Едиз Батран триумфира в последния турнир на ИТЛ за годината

Едиз Батран завоюва финалите на Интерактив тенис за годината, само че не съумя да оглави годишната класация на лигата. На кортовете на Националния тенис център в Борисовата градина той победи Адриан Стоименов с 2:0 сета (6:4, 6:1) и отбрани купата си от 2016-та. Въпреки това той не се изкачи до N1 в лигата и след две години като най-хубав състезател във Вечерните шампионати „ Лото “, съобщи щафетата на Адриан Стоименов. Съперникът му във финала завоюва трите си мача в груповата фаза на ITL Finals 2017 и остана неосъществим на върха.

Мачът на Националния тенис център стартира равностойно, а макар огромното напрежение Едиз и Адриан взимаха сервисите си. При 4:4 Еди се активизира, записа пробив за 5:4 и затвори първия сет с 6:4. Във втория сет Едиз заигра безпогрешно и за по-малко от 30 минути завоюва мача с 6:4, 6:1.

“Останах правилен на себе си през целия сезон да играя рядко и единствено на най-силните шампионати – сподели Едиз Батран след успеха. – Исках наложително да вземам участие в ITL Finals 2017. Целта ми беше да мина по точки моя главен съперник Радо Владимиров в ранглистата, с цел да стане ясно кой е по-добрият. Радвам се, че съумях: Радо има 4 шампионати и 2600 точки в ИТЛ, а аз - 3 шампионата и 3100 точки. Радо ми е най-неудобният противник и води в мачовете сред нас двамата с 4:1. За моя наслада в този шампионат играхме в групи и имах време да вляза в темп. Занимавам се с тенис все по-рядко и в първите мачове имах съществени усложнения. Във финала обаче влязох квалифициран и се изправих против много умел и физически здрав противник, който държеше топката устойчиво в корта. Това ме озадачи, само че откакто завоювах първия сет добих самочувствие и макар физическите усложнения поради многото замени на удари отстраних грешките си. Във втория сет дръпнах с два гейма, а при Адриан се получи спад. Исках да взема трета шампионска купа и в годишната класация на ИТЛ, само че не съумях. Но въпреки всичко играх единствено в три шампионата, и това не е малко. Със сигурност имам минимум шампионати и най-голяма успеваемост. Другите завоюваха много точки в лигата, а Адриан записа повече от 10 шампионата. За утешение на противниците ми ще кажа, че през идната година ще не присъствам от кортовете, тъй като през януари очаквам дете и няма да играя. Ще почивам и ще дам опция на другите да се изявят.”

На трето място в годишната класация на ИТЛ остана Камен Новиков с 2870 точки, следван от Радослав Владимиров и Мирослав Георгиев. Победителите в ITL Finals 2017 получиха награди от спонсорите на шампионата „ Лото “ и „ Спорт хранилище “, а всички участници си потеглиха с подарък - раници.
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР