Единството винаги е било най-силното предимство на ЕС, заяви председателят

...
Единството винаги е било най-силното предимство на ЕС, заяви председателят
Коментари Харесай

Шарл Мишел: Единството винаги е било най-силното предимство на ЕС

Единството постоянно е било най-силното преимущество на Европейски Съюз, съобщи ръководителят на Европейския съвет Шарл Мишел. Той показва това в писмо във връзка идното идната седмица двудневно изключително съвещание на държавните и държавните ръководители на страните от Европейски Съюз, съобщи Българска телеграфна агенция.

Мишел отбелязва, че Украйна е посочила невероятна храброст и достолепие пред дейностите на Русия. Той добавя, че Европейски Съюз оказва помощ на Киев през цялото време на войната, както и че ще продължи да оказва напън над съветската страна. Единството постоянно е било най-силното ни преимущество, то остава наш водещ принцип, написа ръководителят на Европейския съвет.

Той оповестява, че на идното съвещание ще бъде разисквано обезпечаването на финансова помощ за Украйна и събирането на средства за следвоенното възобновяване на страната. Мишел добавя, че украинският президент Володимир Зеленски ще се включи онлайн в част от срещата.

Европейските водачи ще обсъдят също високите цени на силата, прехода към чиста сила и връзката с спирането на зависимостта от съветския енергиен импорт. Мишел регистрира, че енергийният преход би трябвало да се форсира, в случай че Европейски Съюз желае допустимо най-бързо да приключи тази взаимозависимост.

Европейският съвет ще разисква също опциите за улеснение на изоса на украинската зърнена годишна продукция и потребностите от развиване на отбранителна индустриална база.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР