Единството и мирът ще са в основата на позицията на

...
Единството и мирът ще са в основата на позицията на
Коментари Харесай

Десисава Атанасова: ГЕРБ-СДС ще се стреми към съгласие в парламента и мир в страната

Единството и мирът ще са в основата на позицията на коалиция ГЕРБ-СДС по всички въпроси в този парламент. Ние ще се стремим тук да има единодушие, а в страната да има мир .

Това съобщи ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС Десислава Атанасова в речта си при откриването на 48-ото Народно заседание.

" Държавата се намира в толкоз сериозна обстановка, че не можем повече да си позволим дребнави разногласия, хлапашки борби за превъзходство и обиди и клюки към политическите съперници. Нито пък популизъм, граничещ с съзнателно подтикване на страната към банкрут, а обществото към безредица ", добави Атанасова.

" Конституирането на това национално заседание става измежду голям брой рецесии, - политическата към този момент става хронична. На фона на война наоколо, невиждано в последните 25 години дестабилизиране на финансите, инфлация и криза, жителите обявиха, че не желаят противоборство, а единение сред политическите сили. Гражданите са наясно с голямата цена, и оставиха нас - политическите сили, да работим дружно , и нито една да не е в положение да сформира независимо държавно управление. Това допуска взаимоотношение сред партии, които в последните години са се конфронтирали остро . Времето за това опълчване изтече - това ни споделиха българските жители, нашите работодатели ", добави Атанасова.

От думите й стана ясно, че приоритет номер 1 би трябвало да бъде по какъв начин страната да бъде изправена на крайници. " Изводът от изборните резултати слага пред всички ни комплицирана задача: дружно би трябвало да оправдаем доверието в институцията Народно заседание . Трябва да приказваме между тях и да стигаме до обстановка да беседваме освен с тези, с които се разбираме, само че и с нашите съперници. За да се реши тази задача, са нужни водачество и политическа храброст - да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ни гласоподаватели. Да сложиш на назад във времето личната си истина и да се примириш с гласоподавателите ", съобщи още ръководителят на ПГ на ГЕРБ-СДС.

Тя увери, че тяхната парламентарна група ще постави всички старания за възобновяване на политическия разговор и стабилизиране на политическата система . " България има потребност от антикризисно и проевропейско държание, което да подсигурява отбраната - материалната и обществената, на българите. Последните избори демонстрираха, че Българите избират стабилността пред опитите. Отказът от опита за сформиране на отговорно държавно управление ще ни изправи пред още по-голяма обърканост. Наясно сме, че като първа политическа мощ носим отговорност за метода на работа на Народно събрание, само че и за бъдещите закони ", безапелационна беше Атанасова.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР