Единството и мирът ще са в основата на ГЕРБ по

...
Единството и мирът ще са в основата на ГЕРБ по
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Избирателите ни заставиха да работим заедно. Налага се взаимодействие между политическите субекти

Единството и мирът ще са в основата на ГЕРБ по всички въпроси в този парламент. Това разгласи Десислава Атанасова от трибуната на Народното събрание.

По думите й не можем повече да си позволим дребнави разногласия и борби, популизъм, граничещ с съзнателно подтикване на страната към банкрут, а обществото ни – към безредица.

„ Избирателите принудиха всички нас да работим дружно и нито една партия да не е в положение да сформира независимо държавно управление. Резултатът допуска взаимоотношение сред политическите субекти, които през последните години са се противопоставяли остро. Времето за това опълчване изтече “, безапелационна е тя.

„ Истината през днешния ден е една и е неприятна – след три служебни държавни управления и едно 7-месечно държавно управление на четворната коалиция страната ни не може да си заплаща сметките, предприятия са изправени пред фалит, хиляди семейства не могат да се оправят със сметките. Ние дружно би трябвало да укрепим доверието в институцията Народно заседание “, отсече ръководителят на ПГ на ГЕРБ.

„ За да бъде решена тази комплицирана задача, са нужни водачество и политическа храброст. Това значи да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ти гласоподавателите. Вече близо 2 години българският парламент не е в положение да излъчи устойчиво държавно управление. Все по-тежко стои въпросът има ли смисъл от парламент и парламентарна република “, сподели още Атанасова.

По думите й политическа храброст значи да се разделим с опорните точки, дребнотемието и злободневните кавги.

Според нея този метод към само е единственият късмет на 48-ото Народно заседание да не се провали.

„ Ако и този път някоя от политическите сили не може да надмогне себе си, тогава ще вървим с все по-бързи крачки към разпад на политическата система. В борбата с парламентаризма спечелили няма да има “, добави тя.

„ България през днешния ден има потребност от антикризисно проевропейско ръководство “, увери ръководителят на ПГ на ГЕРБ.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР