Единството и мирът ще са в основата на действията на

...
Единството и мирът ще са в основата на действията на
Коментари Харесай

Десислава Атанасова: Разговорите между партиите са единственият шанс 48-ото НС да не се провали

Единството и мирът ще са в основата на дейностите на парламентарната група на ГЕРБ-СДС, съобщи Десислава Атанасова на първото съвещание на 48-ото Народно заседание. Тя посочи, че диалозите сред политическите сили и намирането на допирни точки макар противоположните позиции, които заемат, са единственият късмет за 48-ото Народно заседание а не се провали. В противоположен случай, съгласно Атанасова, вървим към разпад на цялата система.

" Ще се стремим тук да има единодушие, а в страната мир. Намираме се в толкоз сериозна обстановка, че не можем да си позволим дребнави разногласия, хлапашки борби за превъзходство, обиди и клюки от парламентарната естрада към политическите съперници или популизъм, граничещ с съзнателно подтикване на страната към банкрут, а обществото ни към безредица. Българските жители са наясно с голямата цена, която всички ще платят в случай че продължи политическото опълчване. Те не желаят да я платят и това е знакът от миналите избори. При рекордно ниска политическа интензивност те ни принудиха да работим дружно и нито една политическа партия да не е в положение да сформира държавно управление. " съобщи Атанасова.

Тя добави, че в по-спокойни времена партиите могат да обсъждаме другите си визии за развиването на България, само че през днешния ден е нужно единение за справяне с рецесията.

" Истината през днешния ден е една и е неприятна - след три служебни държавни управления и едно 7-месечно на четворната коалиция, страната ни не е в положение да си заплаща сметки, предприятията са застрашени от фалит, а хиляди семейства са застрашени от внезапно обедняване. Днес нямаме избор, а би трябвало да мислим по какъв начин да надигнем страната ни на крайници. Заедно да укрепим доверието в Народно заседание. За да можем да произведем каквото и да е решение, би трябвало да беседваме между тях и да стигаме до единодушие освен със съидейниците си, само че и с нашите съперници. Трябват водачество и политическа храброст - да си в положение да търсиш точки на единодушие с тези, против които са дали своят вот личните ти гласоподаватели ", добави тя.

Атанасова увери, че парламентарната група на ГЕРБ-СДС ще постави всички старания за възобновяване на политическия разговор и стабилизиране на политическата система, а оттова и на обществените финанси, икономическата среда и обществената сигурност на българските жители. Декларира и, че ГЕРБ-СДС няма да прави обструкции за приемането на законопроектите на служебното държавно управление, свързани с Плана за възобновяване и резистентност.

" България през днешния ден има потребност от антикризисно проевропейско ръководство, което да удостовери нашия цивилизационен избор, само че и което да подсигурява отбраната на българските жители ", сподели още тя.


Последвайте ни във и
Следете и канала на Българска национална телевизия в YouTube:
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР