Единство, сила и солидарност - това е посланието на Срещата

...
Единство, сила и солидарност - това е посланието на Срещата
Коментари Харесай

Ангел Найденов: Посланието от срещата на НАТО е единство, сила и солидарност

Единство, мощ и взаимност - това е посланието на Срещата на върха на НАТО. Централно място заема Украйна, изключително във връзка с солидарността. Алиансът цели подсилване на силата си и Източния фланг, също и увеличение разноските за защита. Това сподели някогашният боен министър Ангел Найденов по Нова ТВ.

" Решенията за Украйна са два типа - политически и военни. Първите са свързани с участието ѝ в алианса. Не е въпросът дали, а по кое време. Второто е обвързвано с военните дейности и даване на въоръжение, което е било предмет на гледище от страна на Киев. Военната помощ следва развиването на борбата на фронта, в това число даване на ПВО, които се употребяват за отбрана на по-малки обитаеми места. По данни от Срещата на върха става дума за десетки бройки ", упомена той. 

По думите му до края на лятото част от самолетите F-16, които са обект на военна помощ, ще бъдат в Украйна. " Приемането на страната в НАТО в разгара на войната би значело непосредствено замесване на алианса. Тя ще бъде призната най-вероятно след военната фаза и изясняването на териториите, които ще бъдат част от Украйна, като член на НАТО ", разяснява Найденов.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР