Единственото решение на войната е Русия да напусне напълно територията

...
Единственото решение на войната е Русия да напусне напълно територията
Коментари Харесай

Кирил Петков с решение на войната - Русия да напусне напълно територията на Украйна

Единственото решение на войната е Русия да напусне изцяло територията на Украйна. Всичко друго би означавало замразен спор и неустойчивост. Това съобщи министър-председателят Кирил Петков в границите на присъединяване си в интернационалния конгрес " ГЛОБСЕК " в Братислава. Петков беше безапелационен, че няма място за компромис по въпроса, осведомят от държавната пресслужба.

По думите му украинците се борят за Европа и е значимо Европейски Съюз да има обединен глас в поддръжка на Украйна. Премиерът даде образец с безапелационната реакция на България след едностранното преустановяване на доставките на газ от " Газпром ".

Петков посочи, че страната ни не е разрешила да ѝ бъдат извивани ръцете и е защитила националния си интерес, като в същото време е демонстрирала водачество в Европа по тази основна енергийна тематика.

Министър-председателят посочи, че макар комплицираната вътрешнополитическа обстановка в България, страната ни е взела решене както за филантропична, по този начин и за военнотехническа помощ за Киев. Петков означи, че България ще ремонтира 80 украински танка, което ще има действителен на практика резултат в интерес на украинската страна. Петков обърна особено внимание на нуждата да се огледа по-стратегически на тематиката за инфраструктурата и свързаността в Европа, тъй че да се запълнят наличните логистични пропуски. Според Петков това ще даде опция да има по-голям резултат и от вложенията в защита и сигурност, както и да се обезпечи Източният фланг. Така отсега нататък няма да се постанова да имаме полемики като сегашната, чието мото е " Казах ли ти ", добави още българският министър-председател.

В лидерския панел министър председателят Кирил Петков взе участие дружно със словашкия министър председател Едуард Хегер и с премиера на Латвия Кришянис Каринш.

В Братислава Петков се срещна с лидерa на демократичното придвижване на Република Беларус Светлана Тихановская. Двамата разискаха тежката обстановка в Беларус, като Петков изрази угриженост за сериозното нарушение на човешките права и на фундаментални полезности в страната. Министър-председателят е удостоверил поддръжката на България за демократичните сили в Беларус. 
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР