Единственото нарушение, свързано с басейна, изграден от наемателя на плажа

...
Единственото нарушение, свързано с басейна, изграден от наемателя на плажа
Коментари Харесай

Единственото нарушение на басейна на плажа в Каварна се оказа режимът за достъп

Единственото нарушаване, обвързвано с басейна, построен от наемателя на плажа в Каварна и притежател на хотел до него локален предприемач Валентин Николов-Цуцко, е че сега е безвъзмезден единствено за гостите на комплекса с пакет " ол инклузив ". Това заяви през днешния ден министърът на туризма Николина Ангелкова, която е на обиколка по Северното Черноморие.

" Потребителите имат равни права при прилагане на една и съща услуга. И тъй като на табелата написа, че басейнът е безвъзмезден за гостите на хотела, би трябвало да е безвъзмезден за всички гости на плажа ", споделя Ангелкова, представена от пресцентъра на Министерството на туризма.

Тя напомни, че първата инспекция за басейна на плажа посочила, че той дава отговор на схемата и за него не се излива бетон, а е с пластмасово корито, което му дава статут на преместваем обект. Министерството на туризма ще напише писмо до наемателя с искане до три дни да отстрани несъответствията, както планува договорът. Ако това не бъде изпълнено, ще се търси наказателна клауза. Ще бъде сигнализирана и Комисията за отбрана на потребителите, с цел да направи инспекция.

Министърът предложи да се спрат строителните действия до плажа

Ангелкова предлага на община Каварна да вземе незабавни ограничения и да спре строителните действия до плажа на града, които всъщност са довършителни работи по хотела на Валентин Николов. Казусът докара до скандал в общинския съвет в сряда.

" Това е безусловно неразрешено след 15 май. Редно е било по този начин да се възнамерява строителството на хотела и пътя до плажа, че да не нарушава възбраната и да обезпечи оптимален комфорт на туристите ", разясни министърът.

Според нея, въпреки да има достъп до плажа от двете страни на градежа, той предизвиква дискомфорт на туристите.

" Ако община Каварна желае да притегля туристи и да обезпечи положителни условия за плажуващите, не е редно да позволява такава обстановка. Ако е желала усъвършенствания, е трябвало да си направи планирането по този начин, че до 15 май строителните действия да приключат, а не да са факт месец след възбраната. Тук е добре да се намеси регионалната администрация, счита министър Ангелкова и добави, че Министерството на туризма няма пълномощия за територия отвън морския плаж.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР