Единственото ми изискване за самолетите е да са нови. Това

...
Единственото ми изискване за самолетите е да са нови. Това
Коментари Харесай

Борисов: Искам само изтребителите да са нови

Единственото ми условие за самолетите е да са нови. Това сподели министър-председателят Бойко Борисов по време на обществена полемика сред България и Съединени американски щати по измеренията на евро-атлантическата взаимност през българското председателство на Европейски Съюз и новите вероятностите пред българо-американските съюзнически връзки, съобщи кореспондент на Агенция „ Фокус “. „ България има двама стратегически сътрудници – Европейски Съюз и НАТО. НАТО в лицето на Съединени американски щати. Това е посоката, която праволинейно следваме и се надяваме и в идващите години да продължаваме да следваме “, съобщи Борисов.
По думите му тематиката за еврозоната зависи напълно от Европейската централна банка. „ Това подсигурява вложенията, понижава лихвите по заемите и на никого не можем да се сърдим, че Европа минава на 2-3 или повече скорости. Затова ние като политическа воля и процеси продължаваме да работим по тематиката. По индикатори имаме всичко – имаме постоянна банкова система. В Съединени американски щати минаха избори, има ново управление и нови визии по доста от тематиките. Не мога да се съглася с излизането от Споразумението за климатичните промени, тъй като съм участник и знам с каква угриженост Европейски Съюз стартира, отстоява и одобри това съглашение. Нито една канализационна система съумява да поеме водата, когато е над 35 л/кв. м “, добави министър председателят.
По думите му, до момента в който казусът в Крим стои, той генерира наказания. „ Мненията са доста противоположни. От да се усилят глобите, до да отпаднат “, добави той. Сега се задъхваме в решаването на обществени и инфраструктурни проблеми и увеличението на разноските за защита. Именно по тази причина и влизането в чакалнята на еврозоната, множеството вложения, битката с корупцията и контрабандата, уверен съм, че при една непоклатимост ще се оправим. Трите рода войски би трябвало да се превъоръжават редом. За самолетите – единственото ми условие е да са нови. Така и по този начин ще се вадят купища пари за тях, най-малко да са нови. Надявам се и в лицето на страните, с които преговаряме, това да стои на тяхното внимание “, уточни той. Борисов акцентира, че няма да се вкара в тематиката кой аероплан е по-хубав.
„ Автомагистрала „ Тракия “ стана тясна. Искаме и стратегически да променим мисленето в самия превоз. Говоря съответно за влаковете. Не може от 2006 година да са купени влаковете и да не са си ги платили. Това би трябвало да го решим и би трябвало да се поръчат нови влакове и локомотиви, с цел да стане удобен транспортът и за София-Бургас да се върви за 3 часа. Ще има Интернет вътре. Сега всичко се движи единствено с коли, вътре с по 1 човек “, уточни министър председателят.
„ За Турция какво ли не сме чули. Те са на нашата граница и в едно нещо са извънредно правилни – задържат мигрантската вълна на своя територия. Това е задоволително съображение да бъдем с тях в всекидневен разговор, тъй като нямаме напън на границата. Най-сетне и Италия взе това решение от преди една седмица. Споразумението с Турция работи доста добре. Подкрепям и италианския министър председател да създадем зони за сигурност отвън Европейски Съюз. По-добре центровете да са в Турция, Либия, Йордания “, сподели още Бойко Борисов.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР