Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да

...
Единственото, което България прави, различно от годините досега, е да
Коментари Харесай

Първо в БЛИЦ: Борисов отвърна на Москва и каза дали България се готви за удар по държави около Черно море

Единственото, което България прави, друго от годините до момента, е да модернизира летищата си, което вършат всички страни..

Коментара министър председателят Борисов направи по време на визитата си в БулБИО.

„ Единственото, което се прави друго в България в последните месеци, е да се възобновяват самолетите, което всички знаете, механизираната техника, корабите, които са планувани от доста години. Нашият флот е в окаяно положение и по тази причина е належащо да ги сложим новите кораби във въоръжението на Българската войска “, означи министър-председателят.



Премиерът Борисов посочи още, че модернизирането на пистите, радарите и инсталациите е значимо, с цел да бъдат пригодни за новите самолети Ф16 Блок 70, които страната ни закупи.

Както БЛИЦ заяви, в петък представителят на външното министерство на Русия Мария Захрова изрази терзанието на Русия от увеличената военна активност на НАТО в Черно море.

"Черноморският район към този момент има опит в поддържането на сигурността от силите на крайбрежните страни. Появата на нов състезател тук, явно не с най-хубави планове, подкопава районната непоклатимост и забива чеп сред прилежащите страни ", съобщи съветският представител.

. "България не взе участие в никакви сюжети за нахлуване против която и да е страна. Всички ограничения в границите на Алианса целят усилване на отбранителния и възпиращия капацитет на източния фланг на НАТО, в отбрана на популацията и територията на страните членки ", подчертаха от Министерство на външните работи.

Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР